Συνταγή για Πάστα σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, χωρίς κρέμα γάλακτος . Μία απολαυστική πάστα με γάλα αμυγδάλου, στέβια και μπισκότα χωρίς ζάχαρη.
- μπισκότα 12 digestive χωρίς ζάχαρη
- γάλα αμυγδάλου Λίγο
Υλικά
- Γιαούρτι στραγγιστό 350γρ 2%
- κακαο 3 κ.σ. σκόνη
- στέβια 30 σταγόνες
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 50γρ με stevia
- ταχίνι 50γρ
- γάλα αμυγδάλου 60ml χωρίς ζάχαρη
Για την γκανάζ σοκολάτας
Έχουμε συνηθίσει να τρώμε πάστες γεμάτες ζάχαρη και θερμίδες. Επίσης έχουμε συνηθίσει να μην μπορούμε να δώσουμε γλυκά στα παιδιά αφού είναι ανθυγιεινά. Όχι πια. Σήμερα θα δοκιμάσουμε πάστες σοκολάτας που μπορούμε να τις απολαύσουμε χωρίς τύψεις κι εμείς και τα παιδιά μας.
Η συνταγή που θα σας προτείνουμε είναι για μια πανεύκολή πάστα σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη, γάλα αμυγδάλου, στέβια και μία γκανάζ με σοκολάτα, ταχίνι και γάλα αμυγδάλου. Το γάλα αμυγδάλου έχει μία γλυκιά γεύση από την φύση του ενώ η κρέμα γιαουρτιού την κάνει ακόμη πιο ελαφριά και δροσερή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πιο νόστιμη Πάστα σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη:
Εκτέλεση για την πάστα
Στην αρχή ανακατεύουμε το γιαούρτι με την στέβια και το κακάο. Αφού έχουμε ένα ομογενές μείγμα το βάζουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη και ξεκινάμε να μουλιάζουμε τα μπισκότα μας.
Αφού τα μουλιάσουμε τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Αφού στεγνώσουν χτίζουμε την πάστα μας βάζοντας ένα μπισκότο. Πάνω από το μπισκότο βάζουμε λίγη από την κρέμα γιαουρτιού. Πάνω από την κρέμα ακόμη ένα μπισκότο. Πάνω από το μπισκότο άλλη μία στρώση κρέμας. Πάνω από την κρέμα ακόμη ένα μπισκότο και τελειώνουμε με κρέμα γιαουρτιού.
Δείτε ακόμα Πάστες χωρίς ζάχαρη με φράουλα
Αφού τελειώσουμε με το χτίσιμο της πάστας καλύπτουμε όλη την πάστα με την κρέμα γιαουρτιού. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γκανάζ.
Εκτέλεση για την γκανάζ
Βράζουμε το γάλα αμυγδάλου και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα λούζουμε την κάθε πάστα με την γκανάζ. Βάζουμε στο ψυγείο τις πάστες μέχρι να παγώσει η γκανάζ και απολαμβάνουμε.
Tips για την πάστα σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη
Η δοσολογία είναι για 4 πάστες. Αν τις φάνε παιδιά καλύτερα είναι να αντικαταστήσουμε με ζάχαρη καρύδας. 3 σταγόνες = ισοδυναμoυν σε γλυκύτητα όσο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καρύδας.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Marilyn Eiffel
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.