Close

Πάστα σοκολατίνα με μους πραλίνας και γκανάζ σοκολάτας βήμα βήμα

Πάστα σοκολατίνα με μους πραλίνας και γκανάζ σοκολάτας βήμα βήμα

Ελάτε να φτιάξουμε το πιο λαχταριστό γλυκό με απολαυστικό σοκολατένιο παντεσπάνι, πλούσια μους πραλίνας και γκανάζ σοκολάτας. Είναι εντυπωσιακή, αφράτη, εύκολη και πεντανόστιμη. Ιδανική για κέρασμα σε γενέθλια, γιορτές η σαν επιδόρπιο στο επίσημο ή Κυριακάτικο τραπέζι σας. Φτιάξτε την και θα τους εντυπωσιάσει όλους. Μία καλή ιδέα και για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Εξάλλου ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν λατρεύουν τη σοκολάτα.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γάλα (200 ml), το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και αναμειγνύουμε να γίνουν ζύμη.
Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
Τρυπάμε πολλή καλά το κρύο παντεσπάνι με ένα ξυλάκι και ραντίζουμε με το γάλα (150 ml).
Απλώνουμε την μους και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με φιλέ αμύγδαλα και μαρασκίνο.

Πάστα σοκολατίνα με μους πραλίνας και γκανάζ σοκολάτας βήμα βήμα

Δείτε εδώ το video της συνταγής