Ελάτε να φτιάξουμε το πιο λαχταριστό γλυκό με απολαυστικό σοκολατένιο παντεσπάνι, πλούσια μους πραλίνας και γκανάζ σοκολάτας. Είναι εντυπωσιακή, αφράτη, εύκολη και πεντανόστιμη. Ιδανική για κέρασμα σε γενέθλια, γιορτές η σαν επιδόρπιο στο επίσημο ή Κυριακάτικο τραπέζι σας. Φτιάξτε την και θα τους εντυπωσιάσει όλους. Μία καλή ιδέα και για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Εξάλλου ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν λατρεύουν τη σοκολάτα.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ
- αυγα 3
- γάλα 200+150 ml
- σπορέλαιο 200 ml
- ζαχαρη 225 γρ
- κακαο 3 κουταλιές
- βανίλια 2
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 400 ml
- πραλίνα 400 γρ
Για την μους πραλίνας
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- σοκολάτα 150 γρ
Για την γκανάζ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γάλα (200 ml), το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και αναμειγνύουμε να γίνουν ζύμη.
Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
Τρυπάμε πολλή καλά το κρύο παντεσπάνι με ένα ξυλάκι και ραντίζουμε με το γάλα (150 ml).
Απλώνουμε την μους και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με φιλέ αμύγδαλα και μαρασκίνο.
Δείτε εδώ το video της συνταγής
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15