Φτιάξτε πολύ εύκολα πεντανόστιμη πάστα σοκολατίνα για τις γιορτές,τα γενέθλια η όπου αλλού εσείς θέλετε!
- κεικ 300 γρ σοκολάτας
- πορτοκαλι 100 γρ χυμό
- κρεμα γαλακτος 600 μλ (κρύα)35-38%λιπαρά
- πραλίνα 350 γρ εξαιρετικής ποιότητας
- κουβερτουρα 200 γρ
- γάλα 150 γρ
- ηλιέλαιο 10 γρ
- σαντιγί για το στόλισμα
- κερασια για το στόλισμα
Υλικά
Συνταγή για πάστα σοκολατίνα με λίγα υλικά σαν ζαχαροπλαστείου. Λαχταριστή και κρεμώδη πάστα σοκολατίνα με πραλίνα και κέικ σοκολάτας που θα ξετρελάνει με τη γεύση και την εμφάνισή της.
Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα και σε βίντεο και δοκιμάστε την ακόμη και αν δεν είστε καλές στη ζαχαροπλαστική. Εύκολη συνταγή ιδανική και για αρχάριες.
*Ταψάκι 30χ15 εκ.
Ingredients
300 g chocolate sponge cake
100 g oranje juice
600 ml whipping cream 35-38%fat,chilled
350 g cocoa spread with hazel nuts
200 g semi sweet chocolate
150 g milk
10 g sunflower oil
whipped cream+cherries
pan:30×15 cm
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και παίρνουμε 300 γρ έτοιμο κέικ σοκολάτας και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι 30χ15 .Μόλις τις τοποθετήσουμε με ένα κουτάλι πατάμε καλά ο κέικ να πάει παντού έτσι ώστε να μην έχει κενά.
Στην συνέχεια βρέχουμε το κέικ με χυμό πορτοκάλι με την βοήθεια ενός πινέλου.Συνεχίζουμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε 600 μλ κρέμα γάλακτος κρύα με 35-38 % λιπαρά και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί. Προσθέτουμε 350 γρ πραλίνα εξαιρετικής ποιότητας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές στο μείγμα.
Το ρίχνουμε στο ταψάκι και το στρώνουμε να πάει παντού.Μόλις το στρώσουμε το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου.Λίγο πριν το βγάλουμε από την κατάψυξη κόβουμε με το μαχαίρι 200 γρ κουβερτούρα.
Μέσα σε ένα μπολ έχουμε βράσει 150 γρ γάλα και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα προσθέτουμε και 10 γρ ηλιέλαιο και το ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα.
Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και περιλούζουμε με το γλάσσο σοκολάτας το γλυκό.Το αφήνουμε για λίγο να στεγνώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε.Διακοσμούμε με σαντιγί και κερασάκια. Η πάστα σοκολατίνα είναι έτοιμη πολύ γρήγορα και εύκολα που θα την λατρέψετε!!!Καλή σας επιτυχία