Μία αφράτη πάστα ταψιού για το Πάσχα που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους την Κυριακή του Πάσχα. Με οικονομικά υλικά και σίγουρη επιτυχία.
- αυγα 6
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας κοφτές
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κουταλιές της σούπας κοφτές
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- σπορέλαιο 4 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά
Υλικά
- νερό 2 κούπες
- ζαχαρη 2 κούπες
- βανίλια 1
- κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας
- λεμονι 1 κουταλάκι του γλυκό χυμό
Για το σιρόπι
- μόρφατ 2 κρύα
- ζαχαρούχο γάλα 397-400 γραμμάρια
- βανίλια 1
Για την λευκή κρέμα
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια ψιλοκομμένη
- γάλα εβαπορέ 150 γραμμάρια αδιάλυτο
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
Για την γκανάζ σοκολάτας
- σαντιγί Λίγη
- κουβερτουρα Λίγη ψιλοκομμένη
Για το γαρνίρισμα
Μπορεί οι πάστες να σας φαίνονται μπελαλίδικες όμως αυτή η πάστα ταψιού αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Μία πανεύκολη, γρήγορη και οικονομική πάστα ταψιού για το Πασχαλινό τραπέζι που θα απογειώσει τον μπουφέ σας και θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.
Δείτε ακόμα Πάστα ταψιού σοκολάτα φράουλα
Είναι πανεύκολη και επειδή την δοκιμάσαμε προτού την μοιραστούμε μαζί σας, είναι από τις αγαπημένες μας και σίγουρα δεν θα την αλλάζετε με καμία άλλη συνταγή. Δοκιμάστε την και μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πάστα ταψιού για το Πάσχα:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στην πάστα ταψιού για το Πάσχα
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα, για 3-4 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το κακάο κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το σπορέλαιο.
Δείτε ακόμα Πάστα ταψιού καρυδόπιτα
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί βαθύ και βουτυρωμένο 35×30 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 10 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για το σιρόπι στην πάστα ταψιού για το Πάσχα
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, την βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 2-3 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι το καυτό παντεσπάνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την λευκή κρέμα στην πάστα ταψιού για το Πάσχα
Αρχικά χτυπάμε τα κρύα μόρφατ σε σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια και απλώνουμε την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας στην πάστα ταψιού για το Πάσχα
Βράζουμε το εβαπορέ γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την γκανάζ να γίνει χλιαρή σε θερμοκρασία δωματίου και περιχύνουμε με την γκανάζ το γλυκό. Απλώνουμε με την σπάτουλα πάνω στην παγωμένη κρέμα και το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και γαρνίρουμε με σαντιγί. Προτιμάμε πρώτα να παγώσει το γλυκό και μετά να το κόψουμε σε κομμάτια.
Tips για την πάστα ταψιού για το Πάσχα
Βγαίνουν 16 πάστες ταψιού. Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγών με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα, για να μη χάσουμε πολύ όγκο από το φούσκωμά τους.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Christina Kouboura
και είναι της φίλης μας Σόφης Τσιώπου
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή