Ελάτε να φτιάξουμε την πιο λαχταριστή πάστα ταψιού με απολαυστικό σιροπιασμένο παντεσπάνι σοκολάτας, πλούσια κρέμα καραμέλας και γκανάζ σοκολάτας. Είναι πεντανόστιμη και αρκετά εύκολη ώστε να μπορέσουμε να την κάνουμε όλοι ακόμα και αν δεν έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ
- κακαο 3 κ.σ
- βανίλια 1
- αυγα 3
- ζαχαρη 70 γρ
- ηλιέλαιο 70 ml
- γάλα 70 ml
Υλικά
- ζαχαρούχο γάλα 1 καραμελωμένο
- φυτική σαντιγί 2 κουτάκια ερμόλ παγωμένα
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 1 υγείας 125 γρ
- γάλα εβαπορέ 90 γρ αδιάλυτο
- μελι 1.κ.γ
Για την γκανάζ σοκολάτας
Ιδανική για αυτούς που αγαπούν την καραμέλα, για κέρασμα σε γενέθλια και γιορτές η σαν επιδόρπιο στο επίσημο ή Κυριακάτικο τραπέζι σας. Επίσης είναι μια πολύ καλή ιδέα και για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Γίνεται πραγματικά πολύ νόστιμη και αξίζει να τη δοκιμάσετε. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνες του ζαχαροπλαστείου. Φτιάξτε την και εντυπωσιάστε τους πάντες!
Εκτέλεση
Το ταψί που χρησιμοποίησα είναι 27 χ35
Χτυπάω τα αυγά με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.Μετά προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνω καλά το ταψάκι μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνου σε 180 για 15 – 20 λεπτά.
Βάζω σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζω για 4 λεπτά
Σιρόπιαzω ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι!Αφήνω να κρυώσει!!!
Χτυπάω στο μίξερ τα δύο Ερμόλ για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχω μια παχύρρευστη κρέμα.Την στρώνω στο ταψάκι μου και τη βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.Για την γκανάζ σοκολάτας βάζω όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και ανακατέυω μεχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήνω να κρυώσει και την στρώνω επάνω στο γλυκό. Έκανα ροζέτες με την κρέμα καραμέλας και έβαλα τριμμένο αμύγδαλο! Καλή επιτυχία!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αλεξάνδρα Κυριάκη