Τι πιο τέλειο από μια πάστα ταψιού καρυδόπιτα ,μια πάστα ταψιού που λιώνει στο στόμα! Αν θέλετε να δοκιμάσετε την αγαπημένη σας καρυδόπιτα στην πιο νόστιμη παραλλαγή της, σας βρήκαμε την πιο τέλεια συνταγή. Πάστα ταψιού καρυδόπιτα με σαντιγί και γλάσο σοκολάτας.
- αυγα 5
- ζαχαρη μισό ποτήρι
- καρυδια 1 ποτήρι ψιλοκομμένα
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1μιση ποτήρι
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 1
- κακαο 4 κ.σ. γεμάτες
- κανελά 1 κ.γ.
- γαρίφαλο μισό κ.γ.
Υλικά
- μόρφατ 2 μεταλλικά κουτιά
- ζαχαρούχο γάλα 1
Για την σαντιγί
- κρεμα γαλακτος 300 γρ
- κουβερτουρα 300 γρ σπασμένη
- βουτυρο 2 κ.σ.
Για τον γλάσο
Με λίγα λόγια η αγαπημένη μας καρυδόπιτα σε μορφή πάστας ταψιού! Είναι μέσα στην γλύκα και σίγουρα μπορείτε να την φτιάξετε για τα γιορτινά σας τραπέζια ή για τις δικές σας υπογλυκαιμίες. Είναι πεντανόστιμη και ξεχωριστή.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για Πάστα ταψιού καρυδόπιτα παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια, το κακάο την κανέλα και το γαρίφαλο σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε σιγά – σιγά στο μείγμα με τα αυγά και την ζάχαρη. Στο τέλος, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε απαλά και τα καρύδια. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Δείτε ακόμα Νηστισιμη καρυδοπιτα σιροπιαστη!
Στην συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί 28 ν. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 40 με 45 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για τέσσερα λεπτά. Στην συνέχεια σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ δύο Morfat μεταλλικά κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα και την βάζουμε πολύ απαλά πάνω από το κρύο γλυκό μας. Στην συνέχεια βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για όλη την νύχτα.
Εκτέλεση για τον γλάσο
Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε τον γλάσο. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφού πήξει, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας.
Στην συνέχεια, βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω του τον γλάσο! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Tips:
Στην εκτέλεση για την ζύμη πρέπει να βάλουμε αναγκαστικά 5 αυγά, γιατί η ζύμη μας έχει ανάγκη την υγρασία τους. Τα υλικά για την ζύμη τα μετράμε όλα στο ίδιο ποτήρι των 250 ml.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15