Λαχταριστή πάστα ταψιού με μους σοκολάτας και γλάσο μπανάνας! Ένα πεντανόστιμο γλυκό με σοκολατένιο παντεσπάνι, μους και γλάσο μπανάνας ιδανικό για κέρασμα, γιορτές, αλλά και σαν επιδόρπιο σε οικογενειακά και επίσημα τραπέζια.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 270 γρ
- αυγα 2 μεσαία
- κακαο 80 γρ
- μπανανα 430 γρ χυμό
- ηλιέλαιο 200 γρ
- ζαχαρη 150 γρ
- αλατι 1/2 κτγ
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κτσ
Για το πσντεσπάνι
- ζαχαρούχο γάλα 400 γρ
- μπανανα 400 γρ χυμό
- κορν φλαουρ 50 γρ
Για το γλάσο
- κρεμα γαλακτος 600 μλ 38% λιπαρά
- κουβερτουρα 200 γρ
Για την μους σοκολάτας
- σταγόνες σοκολάτας
Για το στολισμό
Ο συνδυασμός σοκολάτας-μπανάνας είναι ο ιδανικός, και αυτή η πάστα ταψιού πραγματικά θα γίνει ανάρπαστη. Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο και ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους με τις μαγειρικές σας ικανότητες!
*25χ30 εκ.
ENGLISH
Ingredients
270 g self rising flour
2 medium eggs
80 g cocoa powder
430 g banana juice
200 g sunflour oil
150 g sugar
1/2 tsp salt
1 tbsp vanilla extract
For glaze
400 g condensed milk
400 g banana juice
50 g cornstarch
For chocolate mousse
600 ml whipping cream 38%fat
200 g semi sweet chocolate
For design
Semi sweet chocolate
25×30 cm
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο: