Λαχταριστή σοκολασμένη πάστα ταψιού παρφέ σοκολάτα που σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- αυγα 6 μεγάλα
- βανίλια 1
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κουταλιές της σούπας
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας
- ηλιέλαιο 4 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 1/2
Υλικά
- μόρφατ 1 σοκολατένιο
- ζαχαρούχο γάλα 1
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια λιωμένη και κρύα
- λικέρ 3 κουταλιές της σούπας (ζουμί από κερασάκια μαρασκίνο)
- μερεντα 1 κουταλιά της σούπας
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- βανίλια 1
- σταγόνες σοκολάτας 1 συσκευασία
- αμυγδαλα 2-3 χούφτες χοντροκομμένα καβουρδισμένα
Για την κρέμα παρφέ σοκολάτας
- Κουβερτούρα γάλακτος 150 γραμμάρια
- κουβερτουρα 150 γραμμάρια
- γάλα εβαπορέ 1 μικρό
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
Για την γκανάζ
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- καφές 1 δόση εσπρέσο
Για το σιρόπι
Δείτε ακόμα Πάστα ταψιού σοκολάτα φράουλα
Το παγωτό παρφέ είναι από τα πιο νόστιμα παγωτά, διότι είναι δροσερά αλλά όχι παγωμένα στην αίσθηση. Στην ουσία είναι σαν να τρως παγωμένη σαντιγί, οπότε φαντάσου για πόση νοστιμιά μιλάμε. Σήμερα θα φτιάξουμε πάστες ταψιού με κρέμα παρφέ σοκολάτας και αξίζει να το δοκιμάσετε. Είναι από τις πιο αφράτες και νόστιμες πάστες ταψιού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πάστα ταψιού παρφέ σοκολάτα:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στην πάστα ταψιού παρφέ σοκολάτα
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, την βανίλια, το κονιάκ, το αλάτι, την ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, το ηλιέλαιο και το μπέικιν πάουντερ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις 12 λεπτά.
Δείτε ακόμα Η απόλυτη καλοκαιρινή πάστα ταψιού
Αφού κρυώσει το γυρίζουμε σε ταψί ανάποδα και με πινέλο το μουλιάζουμε με γάλα και μία δόση εσπρέσο μέσα για να ενισχύσουμε το άρωμα της σοκολάτας.
Εκτέλεση για την κρέμα παρφέ στην πάστα ταψιού παρφέ σοκολάτα
Χτυπάμε στο μίξερ το σοκολατένιο μόρφατ, το ζαχαρούχο γάλα, την λιωμένη και κρύα κουβερτούρα, το λικέρ, την μερέντα και την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Στο τέλος ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα και σταγόνες σοκολάτας. Ανάμεσα στην κρέμα και το παντεσπάνι αραιώνουμε στο νερό την μαρμελάδα φράουλα.
Εκτέλεση για την γκανάζ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα γάλακτος και την μαύρη κουβερτούρα και προσθέτουμε το εβαπορέ γάλα και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε με την γκανάζ τις πάστες αφού πρώτα έχουν παγώσει καλά στο ψυγείο και βάζουμε το γλυκό να παγώσει καλά. Κόβουμε την επόμενη μέρα σκουπίζοντας το μαχαίρι σε κάθε κόψιμο και στολίζουμε με ό,τι μας αρέσει.
Tips για την πάστα ταψιού παρφέ σοκολάτα
Βγάζει 24 τεμάχια κανονικής πάστας. Εμείς στολίσαμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα, κρέμα παρφέ σοκολάτας και κερασάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Frantzeska Kazepi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr