Close
Παστάκια_με_γλάσο καθρέφτη_

Παστάκια με γλάσο καθρέφτη, καλύτερες σε γεύση και σε εμφάνιση και από αυτές που αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία.

Τα σημερινά μας παστάκια είναι πανέμορφα σε εμφάνιση και απολαυστικά σε γεύση. Το κόκκινο γλάσο καθρέφτης τα κάνει ιδανικά και για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αφού είναι ένα πάρα πολύ ερ@τικό χρώμα. Παρόλα αυτά είναι ιδανικά για όλον τον χρόνο. Μπορεί να σας αρέσουν επίσης τα Ατομικά παστάκια με σοκολάτα και καρύδα.

Δείτε ακόμα Τυλιχτά παστάκια ζαχαροπλαστείου: Η καλύτερη συνταγή

Είναι πανεύκολα και σε γεύση πραγματικά σκίζουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γλάσο είναι συνταγή ζαχαροπλαστείου και για να πάρει αυτό το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιήθηκε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Φυσικά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο χρώμα σας αρέσει. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω: 

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Παίρνουμε ένα τσέρκι 30×35 και το τοποθετούμε μέσα στο ταψί. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και μετά ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει δύο φορές. Επίσης δύο φορές κοσκινισμένα βάζουμε το κορν φλάουρ και το κακάο.

Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία τρυπητή κουτάλα και στο τέλος βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις. Αφού ψηθούν τα παντεσπάνια τα χωρίζουμε στα τρία και χρησιμοποιούμε μόνο δύο από τα τρία παντεσπάνια.

Εκτέλεση για την μους

Στο μίξερ χτυπάμε την φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει. Στην συνέχεια λιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την πραλίνα στην σαντιγί. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος βάζουμε τις σοκοφρέτες τις οποίες τις έχουμε θρυμματίσει στο μούλτι.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρόλα βάζουμε για 3 λεπτά περίπου το νερό και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και είναι έτοιμο.

Εκτέλεση για τον γλάσο καθρέφτη

Αρχικά μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και την γλυκόζη. Μόλις το μείγμα φτάσει στους 104 βαθμούς Κελσίου, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, στραγγίζουμε πολύ καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε κι αυτά, μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και την λευκή σοκολάτα.

Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και το περνάμε από σίτα έτσι ώστε να φύγουν οι φυσαλίδες του. Στο τέλος προσθέτουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κόκκινη απόχρωση.

Εκτέλεση για τα παστάκια

Παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε. Πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι απλώνουμε μία στρώση μους. Την απλώνουμε καλά για να πάει παντού. Πάνω από την μους βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι.

Τελειώνουμε με όση μους μας έχει μας περισσέψει και την απλώνουμε και πάλι καλά. Βάζουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί η μους και να σφίξει. Μόλις σφίξει το γλάσο μας έχει κατέβει στους 32 βαθμούς Κελσίου βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και το γλασάσουμε.

Το διακοσμούμε με φύλλα σοκολάτας και τριμμένο φουντούκι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Απολαμβάνουμε μετά από λίγη ώρα.

Tips για τα Παστάκια με γλάσο καθρέφτη

Η σαντιγί θέλει πολύ λίγο ανακάτεμα με μία μαρίζ γιατί θα κόψει.

Παστάκια_με_γλάσο καθρέφτη_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theodwra Kermeniwth

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr