Close

Παστάκια νουτέλας Ιδανικά για γιορτή και πολύ οικονομικά

Παστάκια νουτέλας Ιδανικά για γιορτή και πολύ οικονομικά

Παστάκια νουτέλας Ιδανικά για γιορτή και πολύ οικονομικά

Παστάκια Νουτελας…❣❣❣

6 αυγά μέτρια
200 γρ. ζάχαρη
160 γρ. Φαριναπ
40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
1 σακ. Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (παγωμένες)
2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

Δείτε ακόμη Το γλυκό που τρέλανε το facebook:Πάστα σε γλυκο ταψιου απο τη Σόφη Τσιωπου

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά, μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, την βανίλια,το αλάτι, χτυπάμε λίγο ακόμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακαο και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντάς το παράλληλα με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να το πάρει όλο και να ομογενοποιηθεί..
Μοιραζουμε το μείγμα σε 2 ταψακια 35×25 που προηγουμένως εχουμε στρωσει λαδοκολλα, πασπαλιζουμε απο πανω τις σταγονες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 15 λεπτά περίπου στον αέρα…

Για την γέμιση…
1lt φυτική σαντιγί (Από την σαντιγί κρατάμε λίγο για την διακοσμηση)
6-7 κ.σ. νουτέλα
Χτυπάμε την σαντιγί να σφίξει, προσθετουμε την νουτελα και την βάζουμε στο ψυγείο…

Για το σιρόπι…
1 φλ. Ζάχαρη
1,5 φλ. Νερό
Βράζουμε για 5 λεπτά…

Για την γκανας…
380 gr κουβερτούρα γάλακτος
1 & 1/2 φλ. Κρέμα γάλακτος
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και Ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει…

Δείτε ακόμη Παστάκια ferrero rocher που θα λατρέψετε!

Στήσιμο…
Παίρνουμε το ταψάκι που ψησαμε το παντεσπάνι… στρώνουμε το ένα παντεσπάνι κάτω, σιροπιαζουμε καλά… Ρίχνουμε την μισή κρέμα, βάζουμε το άλλο παντεσπάνι, σιροπιαζουμε πάλι, την υπόλοιπη κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για κάνα μισάωρο… φτιάχνουμε την γκανας… Την αφήνουμε να χλιαρεψει και την Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα… το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες…. το ιδανικό είναι να το αφήσουμε όλη νύχτα… γαρνιρουμε με ότι θέλουμε….

Παστάκια νουτέλας Ιδανικά για γιορτή και πολύ οικονομικά

Η συνταγή είναι από τη καταπληκτική σελίδα του facebook οι Γεύσεις της Ελένης