Νόστιμες πάστες ινδοκάρυδου με γλυκό του κουταλιού λεμόνι που λιώνουν στο στόμα.
- αυγα 3
- στέβια 25γρ. κρυσταλλική
- μπέικιν πάουντερ 1/8 κ.γ
- αλατι Μία πρέζα
- εκχυλισμα βανίλιας 2 σταγόνες
- αλευρι 15 γρ. χωρίς γλουτένη
- κακαο 15 γρ.
- κουβερτουρα 60 γρ με στέβια
- ελαιολαδο 1 κ.γ
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 γρ. 35%λιπαρά κρύα
- τυρί κρέμα 100 γρ.
- ινδοκαρυδο 2 κούπες
- λεμονι Κατά βούληση ξύσμα από
Για την κρέμα
Ψάχνετε το ιδανικό κέρασμα; Μετά τις πάστες ζαχαροπλαστείου με καραμέλα και σοκολάτα (βίντεο) θα μοιραστούμε μαζί σας ακόμη μία εκπληκτική συνταγή για σπιτικές πάστες. Είναι εξαιρετικές πάστες και μπορείτε να τις απολαύσετε σαν κέρασμα ή σαν επιδόρπιο.
Είναι πολύ εύκολες και η συνταγή είναι πολύ αναλυτική οπότε αποκλείεται να μένετε με απορίες. Αξίζει να τις δοκιμάσετε και είμαστε σίγουρες ότι θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι με στέβια και χωρίς γλουτένη, οπότε είναι απόλαυση χωρίς ενοχές. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Δείτε ακόμα Πάστες χωρίς ζάχαρη με φράουλα
Μπορείτε να βάλετε ότι κρέμα θέλετε από μία απλή σκέτη κρέμα γάλακτος ως και κρέμα πατισερί ή κρέμα όπως του τζιζ κέικ, μπισκότου, μπλακ Φόρεστ, πραλίνας ,νουγκατίνας , φρέσκα ψιλοκομμένα φρούτα κλπ.
Στολίστε με ινδοκάρυδο ή τρούφα ή φλέικς σοκολάτας λευκής, κόντιτα, πούδρα πορτοκαλιού , καραμελωμένα φουντούκια κλπ αναλόγως την γέμιση σας. Βάλτε την κεντρική ιδέα και δημιουργήστε. Τρώτε άφοβα. Δεν έχει ζάχαρη ούτε γλουτένη. (Εκτός από το στόλισμα στο γλυκό του κουταλιού).
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά την στέβια βροχηδόν μέχρι να πετύχουμε μία σταθερή μαρέγκα. Στην συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε την μισή μαρέγκα στους κρόκους και ανακατεύουμε με μία μαρίζ από κάτω προς τα πάνω, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Βάζουμε επίσης και το ελαιόλαδο. Κοσκινίζουμε το κακάο και το αλεύρι χωρίς γλουτένη όπως επίσης και το μπέικιν πάουντερ.
Τα προσθέτουμε εναλλάξ με την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας διαρκώς με την μαρίζ. Στο τέλος ρίχνουμε και την λιωμένη κουβερτούρα, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Δείτε ακόμα Λουκούμι Του Σουλτάνου: Οι φανταστικές πάστες καρύδας που πρέπει να δοκιμάσεις
Ψήνουμε το παντεσπάνι μας στους 160 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά, στην μεσαία σχάρα.
Εκτέλεση για την κρέμα
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού. Προσθέτουμε επίσης το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε το μείγμα μας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε την μία κούπα ινδοκάρυδου μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αποσύρουμε από την φωτιά το ινδοκάρυδο και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο.
Προσθέτουμε τα 3/4 της μίας κούπας στην σαντιγί και ανακατεύουμε. Όταν βγει και κρυώσει λίγο το παντεσπάνι μας το κόβουμε σε 6 παραλληλόγραμμα και στην συνέχεια στην μέση. Το κόβουμε οριζόντια για να είναι λεπτό και να τυλίγεται εύκολα.
Θέλουμε να πάρουμε 12 παραλληλόγραμμα. Απλώνουμε από λίγη κρέμα πάνω σε κάθε κομμάτι και τυλίγουμε το πρώτο ρολό αμέσως εκεί που τελειώνει. Βάζουμε το επόμενο και τυλίγουμε μετά και το τρίτο. Έτσι έχουμε την πρώτη πάστα ρολό. Τυλίγουμε κατά αυτόν τον τρόπο και τα 4 ρολά.
Δείτε ακόμα Πάστα Ταψιού Στρατσιατέλα (βίντεο)
Στην συνέχεια απλώνουμε με την μαρίζ την κρέμα γύρω γύρω και κυλάμε τα ρολά στο ινδοκάρυδο. Τοποθετούμε σε μία πιατέλα στην οποία έχουμε ρίξει ινδοκάρυδο που μας περίσσεψε, δίνοντας ένα ομοιόμορφο σχήμα στο ρολό μας.
Στην κορυφή βάζουμε μία λωρίδα γλυκό του κουταλιού λεμόνι την οποία την έχουμε τυλίξει γύρω από το γλυκό του κουταλιού κεράσι. Στο πλάι βάζουμε μία φέτα γλυκό του κουταλιού σύκου. Στην πιατέλα βάζουμε και λίγο από το σιρόπι των γλυκών του κουταλιού.
Tips πάστες ινδοκάρυδου με λεμόνι
Πετάμε το νεύρο, δηλαδή το άσπρο κομμάτι του αυγού στον κρόκο για να μην μυρίζει έντονα αυγό το παντεσπάνι. Τα υλικά αντιστοιχούν σε 4 πάστες (μεγάλες) ρολό. Μπορούν να γίνουν 6 ή και 8 αν τις κάνουμε μικρότερες σε μέγεθος.
Το εκχύλισμα βανίλιας είναι προαιρετικό. Αντί για αλεύρι χωρίς γλουτένη μπορούμε να βάλουμε χαρουπόλευρο. Αντί για κρέμα γάλακτος 35% μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος 22% και για να σφίξει σωστά προσθέτουμε λίγη σκόνη κρέμα μιλφέιγ.
Αν δεν βάλουμε τυρί κρέμα τότε χρειάζεται 300 γρ. κρέμα γάλακτος και 1 κ.σ. κρέμα στιγμή μιλφέιγ. Η κρέμα στιγμής είναι προαιρετική, απλά κάνει πιο σφιχτή και πιο γεμάτη σαντιγί σε αυτή την περίπτωση. Αντί για ξύσμα λεμονιού μπορούμε να βάλουμε πούδρα λεμονιού ή εσάνς με άρωμα λεμόνι.
Δείτε ακόμα Εκλέρ πάστα ταψιού
Μπορούμε να βάλουμε ό,τι μας αρέσει στον στολισμό. Μπορούμε να δοκιμάσουμε και γλυκό του κουταλιού καρπούζι. Στον στολισμό μπορούμε να βάλουμε και λίγο επιπλέον σιρόπι λεμονιού. Στο μείγμα με την κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κ.σ. κρέμα πατισερί κοφτή. Στην κρέμα προσθέτουμε επίσης και 1.σ. στέβιας αν θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Pantelidoy Oyrania
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.