Ατομικά παστάκια με σοκολάτα και καρύδα! Έχετε όρεξη για παστάκια; Τότε ήρθε η στιγμή να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα παστάκια με σοκολάτα και καρύδα! Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιήσαμε φιστίκι Αιγίνης. Είναι υπέροχα ατομικά παστάκια με κρέμα την οποία την έχουμε ρολάρει σε καρύδα.
- γάλα 600 ml
- νισεστέ 3 κ .σ.
- ζαχαρη 1 φλ. του τσαγιού
- βανίλια 1
- βουτυρο 1 κ.σ.
- ινδοκαρυδο Αρκετό
Υλικά
- φιστίκια Αιγίνης Αρκετό
Για το γαρνίρισμα
- κρεμα γαλακτος 150 γρ.
- σοκολάτα 1/2 πλάκα κουβερτούρα
Για την γκανάζ σοκολάτας
Στη συνέχεια φτιάξαμε μία πανεύκολη γκανάζ σοκολάτας χρησιμοποιώντας κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα και στο τέλος για την γεύση γαρνίραμε με φιστίκι Αιγίνης. Είναι υπέροχη πάστα και θυμίζει πολύ τα παστάκια που αγοράζουμε και απολαμβάνουμε στα ζαχαροπλαστεία.
Δείτε ακόμα Συνταγή για πάστα ταψιού Lila Pause
Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή με απλά υλικά που ο καθένας μπορεί να φτιάξει. Φτιάξτε αυτά τα παστάκια και θα μας θυμηθείτε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για ατομικά παστάκια με σοκολάτα και καρύδα
Ξεκινάμε παίρνοντας μία κατσαρόλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν τα υλικά μας. Τα βράζουμε και μόλις πήξει η κρέμα, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ποτήρια του νερού, τα βρέχουμε με νερό και προσθέτουμε μέσα την κρέμα. Σκεπάζουμε τα ποτήρια με μία πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο, όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα βγάζουμε από το ψυγείο τα ποτήρια, τα αναποδογυρίζουμε για να βγει η κρέμα. Θέλουμε η κρέμα μας να είναι σταθερή σαν σαλάμι.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια την κρέμα, τα ρολάρουμε στο ινδοκάρυδο και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Κάνουμε μία γκανάζ με την κρέμα γάλακτος, την οποία ζεσταίνουμε, την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε για να γίνει η λεία και ρίχνουμε από επάνω 1.κ. φιστίκι Αιγίνης.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr