Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει τις πάστες με μους φράουλας! Επειδή λεφτά δεν…υπάρχουν όμως, το ιδανικό θα ήταν να βρούμε υπέροχες συνταγές με πάστες! Συνταγές εύκολες και οικονομικές για να τις απολαύσει όλη η οικογένεια. Μια τέτοια συνταγή είναι και η παρακάτω:
- αυγα 6 χωριστά κρόκους με ασπράδια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κ.σ
- κακαο 4 κ.σ άγλυκο
- ζαχαρη 6 κ.σ
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ
- βανίλια 1
- σπορέλαιο 4 κ.σ
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- φραουλες 500 γρ πολτοποιημένες
- ζαχαρη 1 και 1/4 φλ.
- σοκολάτα 200 γρ λευκή
- τυρί κρέμα 400 γρ
- κρεμα γαλακτος 400γρ χτυπημένη σε σαντιγί
- ζελατίνη 7 φύλλα
Για την μους φράουλας
- κουβερτουρα 400γρ
- κρεμα γαλακτος 300γρ
Για την γκανάζ σοκολάτας
Εκτέλεση πάστες με μους φράουλας
Ξεκινάμε με το κέικ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το αλάτι και τα ασπράδια σε μαρέγκα. Όταν αρχίσουν να κάνουν κορυφές ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να σφίξει η μαρέγκα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.
Δείτε ακόμα Το γλυκό που τρέλανε το facebook:Πάστα σε γλυκο ταψιου απο τη Σόφη Τσιωπου
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το μείγμα μας στο μείγμα των αυγών σιγά σιγά. Παράλληλα ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να μη χάσουμε πολύ όγκο. Στο τέλος, προσθέτουμε και το σπορέλαιο σιγά σιγά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι σε μέγεθος περίπου 25×35 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 με 15 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά, σε ένα κατσαρολάκι.
Για τη μους
Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγάλουμε από το φούρνο το κέικ μας με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη το κέικ μας να κρυώσει. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την μους. Πολτοποιούμε τις φράουλες και βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε κρύο νερό.
Δείτε ακόμα Γιορτινή πάστα ταψιού σαν κορμός με γλάσο και σαντιγί
Στη συνέχεια βάζουμε τον μισό πολτό από τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι μας από την φωτιά και προσθέτουμε και τις ζελατίνες αφού πρώτα τις έχουμε στραγγίξει καλά από το νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά οι ζελατίνες. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο πολτό και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, χτυπάμε στον κάδρο του μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε στο μείγμα το τυρί μας. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπέν μαρί και την προσθέτουμε και αυτή στην κρεμά και το τυρί.
Παίρνουμε μαι μικρή ποσότητα από την κρεμά τυριού και την ανακατεύουμε μέσα στον πολτό φράουλας. Έπειτα, σιγά σιγά γυρίζουμε τον πολτό φράουλας μέσα στην κρέμα τυριού, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε την μους πάνω από το κέικ και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Για τη γκανάζ
Μπορούμε αν θέλουμε να την αφήσουμε και ολόκληρη την νύχτα. Για την γκανάζ βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάψει και την αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε σε κομμάτια την σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να γίνει λείο.
Δείτε ακόμα Πεντανόστιμη πάστα ταψιού σοκολατίνα με μπισκότα και γλάσο κουβερτούρας.
Προσθέτουμε πάνω από την μους σιγά σιγά το μείγμα μας. Στη συνέχεια, διακοσμούμε με σαντιγί, φρέσκες φράουλες και αμύγδαλο φιλέ. Καλό θα ήταν αφού βάλουμε την μους πάνω στο κέικ να το βάλουμε για 3 με 4 ώρες στην κατάψυξη έτσι ώστε να παγώσει καλά.
Στη συνέχεια να προσθέσουμε την γκανάζ σοκολάτας και να αφήσουμε το γλυκό μας για όλη την νύχτα, στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: Daddy-Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15