Close

Πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ

πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Συνταγή για πάστες σοκολατίνες με βάση από σιροπιασμένα σαβαγιάρ και δεμένη γκανάζ σοκολάτας από τον Γιώργο Ζώλη με όλα τα μυστικά τους.

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι νόστιμης σοκολατίνας. Αν λοιπόν έχετε γιορτή ή γενέθλια στα κοντά, τότε αξίζει να δοκιμάσετε και να φτιάξετε για τους καλεσμένους σας αυτές τις νόστιμες σοκολασμένες πάστες.

 

Ατομικές πάστες με mirror glaze

 

Πάστες σοκολατίνες με βάση από σιροπιασμένα σαβαγιάρ για να γλιτώσουμε κόπο και χρόνο, αλλά και συνταγή για παντεσπάνι στο βίντεο, έτσι ώστε να καλύψουμε όλα τα γούστα. Δοκιμάστε ‘τες και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ:

πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Recipe ingredients

Cream

200g cream 35% fat
300g couverture
800g cream 35% fat
80 powdered sugar
2 vanilla

Syrup

250g of sugar
250g of water
20g of brandy or 2 vanillas

Bake at 180 resistances for 15-20 minutes in a preheated oven
Pan 25×35

Chocolate ganache

200g cream 35% fat
300g milk couverture

Μερίδες 24 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Θερμίδες 415 kcal
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα

Εκτέλεση για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος στη κατσαρόλα. Όταν η κρέμα έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε 800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και 2 βανιλίνες.

πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε σαντιγί. Σταδιακά ρίχνουμε τη κρέμα σοκολάτας μέσα στη σαντιγί, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με κυκλικές κινήσεις. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο.

 

Δούκισσα σοκολατίνα

 

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε στη φωτιά για ένα λεπτό ακριβώς.

πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει. Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω τη κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.

Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Περιμένουμε να ζεσταθεί καλά η κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κουβερτούρα.

 

Σοκολατίνα καρδιά

 

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω στο γλυκό και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Μόλις παγώσει καλά και η γκανάζ σερβίρουμε.

πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Tips για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ

Στο βίντεο υπάρχει η συνταγή για σοκολατίνες πάστες του Γιώργου Ζώλη αλλά με παντεσπάνι. Μπορείτε να δοκιμάσετε όποια βάση από τις δύο θέλετε. Η κρέμα και η γκανάζ είναι ίδιες και στις δύο παραλλαγές. Αντί για κονιάκ μπορείτε να βάλετε μπράντι.

πάστα-σοκολατίνα-με-σαβαγιάρ-συνταγή-

Δείτε την συνταγή αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr