Συνταγή για πάστες σοκολατίνες με βάση από σιροπιασμένα σαβαγιάρ και δεμένη γκανάζ σοκολάτας από τον Γιώργο Ζώλη με όλα τα μυστικά τους.
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι νόστιμης σοκολατίνας. Αν λοιπόν έχετε γιορτή ή γενέθλια στα κοντά, τότε αξίζει να δοκιμάσετε και να φτιάξετε για τους καλεσμένους σας αυτές τις νόστιμες σοκολασμένες πάστες.
- σαβαγιάρ 2-3 συσκευασίες
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 1.000 ml 35% λιπαρά
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 80 γραμμάρια
- βανίλια 2
Για την κρέμα σαντιγί
- κρεμα γαλακτος 200 ml 35% λιπαρά
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
Για την γκανάζ σοκολάτας
Ατομικές πάστες με mirror glaze
Πάστες σοκολατίνες με βάση από σιροπιασμένα σαβαγιάρ για να γλιτώσουμε κόπο και χρόνο, αλλά και συνταγή για παντεσπάνι στο βίντεο, έτσι ώστε να καλύψουμε όλα τα γούστα. Δοκιμάστε ‘τες και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ:
Recipe ingredients
Cream
200g cream 35% fat
300g couverture
800g cream 35% fat
80 powdered sugar
2 vanilla
Syrup
250g of sugar
250g of water
20g of brandy or 2 vanillas
Bake at 180 resistances for 15-20 minutes in a preheated oven
Pan 25×35
Chocolate ganache
200g cream 35% fat
300g milk couverture
Μερίδες 24 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Θερμίδες 415 kcal
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Εκτέλεση για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος στη κατσαρόλα. Όταν η κρέμα έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε 800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και 2 βανιλίνες.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε σαντιγί. Σταδιακά ρίχνουμε τη κρέμα σοκολάτας μέσα στη σαντιγί, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με κυκλικές κινήσεις. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο.
Δούκισσα σοκολατίνα
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε στη φωτιά για ένα λεπτό ακριβώς.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει. Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω τη κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Περιμένουμε να ζεσταθεί καλά η κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κουβερτούρα.
Σοκολατίνα καρδιά
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω στο γλυκό και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Μόλις παγώσει καλά και η γκανάζ σερβίρουμε.
Tips για τις πάστες σοκολατίνες με μπισκότα σαβαγιάρ
Στο βίντεο υπάρχει η συνταγή για σοκολατίνες πάστες του Γιώργου Ζώλη αλλά με παντεσπάνι. Μπορείτε να δοκιμάσετε όποια βάση από τις δύο θέλετε. Η κρέμα και η γκανάζ είναι ίδιες και στις δύο παραλλαγές. Αντί για κονιάκ μπορείτε να βάλετε μπράντι.
Δείτε την συνταγή αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr