Υπέροχες πάστες ταψιού με γεύση καραμέλα και παντεσπάνι σιροπιασμένο με καφέ και κακάο.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ
- κακαο 3 κ.σ
- βανίλια 1
- αυγα 3
- ζαχαρη 70 γρ
- ηλιέλαιο 70 ml
- Γάλα φρέσκο 70 ml
Υλικά
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 1
- ερμολ 2 κουτάκια παγωμένα
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 1 υγείας 125 γρ
- γάλα εβαπορέ 90 γρ αδιάλυτο
- μελι 1.κ.γ
Για την γκανάζ σοκολάτας
Οι πάστες ταψιού είναι πανεύκολα γλυκά που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις πάστες που αγοράζουμε στα ζαχαροπλαστεία. Σήμερα λοιπόν μετά τις λαχταριστές πάστες ταψιού για κέρασμα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ακόμη πιο λαχταριστές πάστες ταψιού καραμέλα.
Αυτό που κάνει τις συγκεκριμένες πάστες ταψιού καραμέλα να είναι τόσο ιδιαίτερη και νόστιμη, είναι το γεγονός ότι στο σιρόπι εκτός από νερό και ζάχαρη θα βάλουμε κακάο και λίγο νες καφέ. Έτσι η πάστα ταψιού παίρνει μία πολύ ξεχωριστή γεύση μόκας που θα την λατρέψετε.
Δείτε ακόμα Υπέροχη πάστα ταψιού με μπισκότα oreo, και τυρί κρέμα
Είναι ιδανική συνταγή για να κεράσετε τους καλεσμένους σας ή για να γλυκαθείτε. Δεν είναι ανάγκη να δίνετε μία περιουσία στα ζαχαροπλαστεία όταν με αγνά και λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας πάστες ταψιού. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την βανίλια και το φρέσκο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Έπειτα βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 27×35 και ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, τον καφέ και το κακάο και βράζουμε το μείγμα μας για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, το κακάο και ο καφές και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα
Στο μίξερ χτυπάμε τα ερμόλ για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να έχουμε μία παχύρρευστη κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα στο ταψί με το σιροπιασμένο παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες για να παγώσει.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Βάζουμε την κουβερτούρα υγείας, το εβαπορέ και το μέλι σε μία κατσαρόλα και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει ομογενές το μείγμα μας. Αφήνουμε την κουβερτούρα να κρυώσει και αφού κρυώσει την στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
Tips για τις Πάστες ταψιού καραμέλα
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια