Για σήμερα σας έχουμε μία πεντανόστιμη συνταγή για παστίτσιο κοτόπουλο σαν σουφλέ. Αν σας έχει περισσέψει κοτόπουλο είναι η τέλεια ιδέα για να μην πάει χαμένο.
- πενες 650 γρ
- κύβοι λαχανικών 1
- αλατι λίγο
Υλικά
- ελαιολαδο λίγο
- κρεμμυδι ένα
- μανιταρια μια μικρή συσκευασία ψιλοκομμένα
- κοτόπουλο Κατά βούληση ψιλοκομμένο
- πιπεριά Φλωρίνης δύο ψιλοκομμένες
- πελτές ντομάτας μια κουταλιά
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύβοι λαχανικών 1
- κρασι ένα ποτηράκι κρασιού λευκό
- μιξ τυριών 250 γρ κίτρινα
Για το κοτόπουλο
- φυτίνη δύο κουταλιές
- μαργαρίνη μια κουταλιά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις δέκα κουταλιές
- Γάλα φρέσκο 1700 ml
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κρόκους αυγού 1
Για την μπεσαμέλ
- κεφαλοτύρι Λίγο
- φρυγανιά Λίγη τριμμένη
Για το πασπάλισμα
Αγαπήσαμε τις παραλλαγές του παστίτσιου ύστερα από το παστίτσιο με τόνο και σήμερα αποφασίσαμε να φτιάξουμε παστίτσιο με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, μανιτάρια και μία βελούδινη σπιτική μπεσαμέλ. Τα ζυμαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι οι πένες και ήδη γουργουρίζει το στομάχι μας.
Αυτό το μοναδικό παστίτσιο που αντί για μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο κιμά έχει θρυμματισμένο κοτόπουλο από στήθος και μπούτι είναι το κάτι άλλο. Μοιάζει με σουφλέ και μπορούμε να το απολαύσουμε στα Κυριακάτικα και στα επίσημα τραπέζια αλλά και όποια άλλη μέρα του χρόνου θέλουμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Παστίτσιο κοτόπουλο σαν σουφλέ:
Δείτε ακόμα Φανταστικό παραδοσιακό παστίτσιο!
Εκτέλεση για τις πένες
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τον κύβο λαχανικών να λιώσει. Όταν λιώσει προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στην συνέχεια τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την φυτίνη και την μαργαρίνη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το φρέσκο γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και τον κρόκο αυγού. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει μέχρι να πάρουμε μία δεμένη μπεσαμέλ χωρίς σβώλους.
Για το κοτόπουλο
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζί με τα μανιτάρια. Αφού σοταριστούν λίγο προσθέτουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο και τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες.
Επίσης προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε το φαγητό μας με το λευκό κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να εξατμίσει το αλκοόλ και αφού φύγουν τα πολλά υγρά, το απομακρύνουμε από την εστία. Προσθέτουμε το μίξ τυριών και ανακατεύουμε.
Πως θα στήσουμε το παστίτσιο κοτόπουλο
Στρώνουμε τις πένες σε ένα ταψί της κουζίνας και από πάνω βάζουμε το μείγμα με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από την μπεσαμέλ που φτιάξαμε και ανακατεύουμε για να πάει παντού.
Στην συνέχεια στρώνουμε από πάνω με επιπλέον μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και φρυγανιά. Το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και απολαμβάνουμε.
Tips για το παστίτσιο κοτόπουλο σαν σουφλέ
Για το κοτόπουλο χρησιμοποιήθηκε στήθος και μπούτι. Εμείς μπορούμε να βάλουμε όποιο μέρος του κοτόπουλου θέλουμε. Ο κύβος λαχανικών στο κοτόπουλο είναι προαιρετικός.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Soula Manik
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr