Συνταγή για Παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια. Μια παραλλαγή για Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου μανιτάρια και σπιτική μπεσαμέλ.
- κρεμμυδι 1
- κοτόπουλο Μισό κιλό στήθος
- πιπεριά 2-3 χρωματιστές
- σκορδο 1 σκελίδα
- μανιταρια 1 κονσέρβα
- κρασι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κουρκουμας Λίγος
- πάπρικα Λίγη
- σάλτσα ντομάτας Λίγη κονκασέ
- πελτές ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- ελαιολαδο Λίγο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1μιση λίτρο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Λίγο
- κανελά Λίγη
Για την μπεσαμέλ
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο Λίγο
Για το μείγμα της μπεσαμέλ
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα λαχταριστό κομμάτι παστίτσιου. Αν θέλετε να πειραματιστείτε στην κουζίνα και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο και λαχταριστό παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου, μανιτάρια, χρωματιστές πιπεριές και μυρωδικά.
Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά. Χοντρό μακαρόνι για να μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις και μία βελούδινη σπιτική μπεσαμέλ με αγνά υλικά. Είναι ένα μερακλήδικο παστίτσιο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια:
Εκτέλεση για τον κιμά κοτόπουλο
Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο κρεμμύδι. Προσθέτουμε επίσης τις πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Επίσης βάζουμε τα μανιτάρια από την κονσέρβα χωρίς τα υγρά τους και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κουρκουμά. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας κονκασέ και τον πελτέ ντομάτας και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και σοτάρουμε μέχρι το αλεύρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας το οποίο το έχουμε βάλει προηγουμένως να ζεσταθεί λίγο.
Δείτε ακόμα Παστίτσιο Ντόλτσε
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και ανακατεύουμε συνεχώς την μπεσαμέλ μέχρι να βράσει. Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι χτυπάμε το αυγό με λίγο γάλα και το προσθέτουμε και αυτό στην μπεσαμέλ λίγο πριν πάρει βράση η μπεσαμέλ.
Εκτέλεση για το παστίτσιο
Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα βρασμένα χοντρά μακαρόνια τα οποία τα βράσαμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
Από πάνω πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με λίγο τυρί τριμμένο. Πάνω από το τυρί στρώνουμε τον κιμά κοτόπουλο. Πάνω από τον κιμά κοτόπουλου βάζουμε ακόμη μία στρώση μακαρόνια και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε.
Tips για Παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια
Το σκόρδο είναι προαιρετικό. Αντί για σάλτσα ντομάτας κονκασέ μπορούμε να βάλουμε τριμμένη ντομάτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Natasa Cuka
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024