Συνταγή για παστίτσιο με αφράτη μπεσαμέλ χωρίς αλεύρι αλλά με κορν φλάουρ για αρχάριες που δεν σβολιάζει.
Μία συνταγή της φίλης μας Σούλα Λεβέντη.
- μακαρονια 1 συσκευασία χοντρό
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού
- ντοματα 2 τριμμένες
- πελτές ντομάτας 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κανελά 1 πρέζα
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Για τον κιμά
- γάλα εβαπορέ 2 κουτιά
- νερό 2μιση περίπου κουτιά (του εβαπορέ)
- αυγα 2
- αλατι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- κορν φλαουρ 4-5 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- μιξ τυριών 1 χούφτα τριμμένο
Για τη μπεσαμέλ
Παστίτσιο στο airfryer
Το ωραιότερο παστίτσιο μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας, με αφράτη μπεσαμέλ με βασικό συστατικό το κορν φλάουρ. Είναι πανεύκολη, οικονομική και γρήγορη και είναι η ιδανική μπεσαμέλ για τις αρχάριες στη μαγειρική. Δοκιμάστε την!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παστίτσιο με μπεσαμέλ με κορν φλάουρ:
Εκτέλεση για το παστίτσιο με μπεσαμέλ με κορν φλάουρ
Ξεκινάμε την συνταγή μας τον κιμά. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις κάψει ξεκινάμε να σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον κιμά, μέχρι ο κιμάς να γίνει γκρι. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες τις οποίες, τις έχουμε περάσει από το μούλτι, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ βάζοντας σε μία κατσαρόλα το γάλα εβαπορέ, το νερό, τα αυγά, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά τη μπεσαμέλ και προσθέτουμε το βούτυρο και το μιξ τυριών. Ανακατεύουμε και η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.
Παστίτσιο με πένες
Βάζουμε τα μακαρόνια και τον κιμά σε ένα ταψί του φούρνου και τα ανακατεύουμε. Από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr