Συνταγή για Πατάτες bolognese με κιμά και τυριά ή αλλιώς ψεύτικος μουσακάς ή αλλιώς το πιο καλοκαιρινό σουφλέ που δοκιμάσατε, Που μπορείτε να τις φτιάξετε με τον κιμά που περίσσεψε.
- κιμάς ανάμεικτος Μισό κιλό
- κρεμμυδι 1
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό
- ντοματα 3
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Μισό κουταλάκι του γλυκού
- μπαχάρι 1-2 κόκκους
- κανελά Μισό κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- πατατες 4-5
- μιξ τυριών 250-300 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 φρέσκο
- γκούντα 2 φέτες
- ντοματα 1
Για το σουφλέ
Είναι ένας ψεύτικος μουσακάς που μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να ξεπεράσει και τον κλασικό μουσακά, ειδικά αν δεν είστε φίλοι της μπεσαμέλ (ναι, υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι). Αν θέλετε να απογειώσετε το καλοκαιρινό σας τραπέζι αυτές τις πατάτες φούρνου με κιμά και τυριά πρέπει να τις δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πατάτες bolognese:
Εκτέλεση για τον κιμά
Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί για λίγα λεπτά το αλκοόλ.
Δείτε ακόμα Πατάτες ογκραντέν με κιμά
Περνάμε τις ντομάτες από το μούλτι και τις προσθέτουμε και αυτές στον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκους μπαχάρι, κανέλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Εκτέλεση για τις πατάτες bolognese
Καθώς περιμένουμε να δέσει η σάλτσα του κιμά κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες αφού πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει. Τις περνάμε από το τηγάνι μέχρι να ροδίσουν λίγο. Αφού γίνει ο κιμάς παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μία στρώση πατάτες.
Από πάνω απλώνουμε μία στρώση μιξ τυριών και πάνω από το μιξ τυριών μία στρώση κιμά. Πάνω από το κιμά βάζουμε λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Πάνω από το κρεμμύδι βάζουμε άλλη μία στρώση πατάτες.
Πάνω από τις πατάτες άλλη μία στρώση κιμά και τελειώνουμε με πατάτες και μιξ τυριών. Στο τέλος βάζουμε 4-5 φέτες φρέσκιας ντομάτας και τις φέτες γκούντα κομμένες σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.
Tips για τις Πατάτες bolognese
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιον κιμά μας αρέσει, πχ μοσχαρίσιο, κοτόπουλου ή χοιρινού.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια