Πατάτες φούρνου : Η καλύτερη συνταγή :Πατάτες φούρνου υπάρχουν σχεδόν πάντα σε ένα τραπέζι. Σήμερα σας έχουμε τη καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα. Με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και μουστάρδα! Μελωμένες που λιώνουν στο στόμα
Υλικά για πατάτες φούρνου
Για μια λαμαρίνα μεγάλη
Δέκα πατάτες
Mισή κούπα ελαιόλαδο
Το χυμό από δύο μεγάλα πορτοκάλια
Μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μουστάρδα
μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ρίγανη
Θυμάρι
Ένα κλωνάρι δεντρολίβανο
Το χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλιά σκόνη λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Πάπρικα μισό κουταλάκι
Δείτε ακόμη Καραμελωμένες πατάτες φούρνου κοκκινιστές
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τη μουστάρδα , το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά . Με τα χέρια μας ανακατεύουμε να πάνε όλα τα υλικά παντού.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c στις αντιστάσεις , σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε. Ενδιάμεσα, αν έχουν πιει τα υγρά, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό. Δέκα λεπτά πριν γίνουν οι πατάτες , ξεσκεπάζουμε τη λαμαρίνα, γυρνάμε το φούρνο στον αέρα και ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά για να πιάσουν κρούστα.
Σας υπόσχομαι πως αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για πατάτες φούρνου.
Όταν τις φτιάχνω τα παιδιά δεν σταματάνε να τρώνε. Και με βγάζουν ασπροπρόσωπη σε κάθε τραπέζι που έχω κάνει.
Μην ξεχάσετε να μου πείτε στα σχόλια αν σας άρεσε η συνταγή.
Αν σας αρέσουν οι πατάτες εδώ θα βρείτε πολλές συνταγές