Πατάτες γιαχνί με μοσχάρι. Ένα μαμαδίστικο φαγάκι που λιώνει στο στόμα. Αυτό το μοσχάρι με τις πατάτες γιαχνί δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει. Είναι πραγματικά ένα φαγάκι λουκούμι που θα το αγαπήσει όλη η οικογένεια. Τα παιδιά και ο σύζυγος θα σας το ζητάνε σίγουρα κάθε εβδομάδα, αν τους το φτιάξετε μία φορά.
- Μοσχάρι Κατά βούληση
- πατατες Κατά βούληση
- κρεμμυδι Κατά βούληση ψιλοκομμένο
- ελαιολαδο Κατά βούληση
- κρασι (Προαιρετικά)
- δάφνη δύο μικρά φύλλα
- μπαχάρι Κατά βούληση σε κόκκους
- πάπρικα λίγο γλυκιά
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ντοματα Κατά βούληση φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη ή σάλτσα πουμαρό
- καρότο ένα ψιλοκομμένο
- πελτές ντομάτας μία κουταλιά της σούπας
- ρίγανη λίγη
- ζαχαρη ελάχιστη
- κύβος κότας 2 ψυγείου
- βουτυρο (Προαιρετικά) ένα κουταλάκι για έξτρα γεύση
- μαιντανος Προαιρετικά) Κατά βούληση ψιλοκομμένο
Υλικά
Δείτε ακόμα Μοσχάρι κατσαρόλας με σως από καρότα και λίγα υλικά (βίντεο)
Είναι ένα πεντανόστιμο μοσχάρι με πατάτες γιαχνί, διάφορα μπαχαρικά, όπως μπαχάρι και πάπρικα, φύλλα δάφνης, καρότακι ψιλοκομμένο και ρίγανη. Πολλά υλικά ακόμη περισσότερη η νοστιμιά του. Είναι μια συνταγή που δοκιμάσαμε πρόσφατα και σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω και μη φοβηθείτε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια:
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε καλά το κρέας μας. Θα πρέπει να κρέας να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές. Αφού πιει λίγο τα ζουμιά του, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα υλικά μας καλά, όλα μαζί. Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε με κρασί και να αφήσουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ (σε περίπτωση που σβήσουμε με κρασί) προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, την φρέσκια ντομάτα ή το πουμαρό, το ψιλοκομμένο καρότο και τον πελτέ ντομάτας. Βάζουμε επίσης την ρίγανη, την ζάχαρη και τους κύβους κότας.
Αν βάλουμε τους κύβους κότας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι γιατί και οι κύβοι κότας είναι αλμυροί. Οπότε θα βάλουμε λιγότερο αλάτι από ότι συνήθως. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε το κρέας μας.
Έπειτα, βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και μαγειρεύουμε τα υλικά μας όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει η πατάτα και να αχνίσει το φαγητό μας. Θέλουμε το φαγητό μας να είναι μελωμένο. Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο επιπλέον βούτυρο και μαϊντανό για την γεύση.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Geri Dako στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more . Μπορείτε να γίνετε κι εσείς μέλη της ομάδας μας και να μοιράζεστε μαζί μας τις δικές σας συνταγές.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα