Συνταγή για σουφλέ με πατάτες, γραβιέρα Νάξου, μπέικον μανιτάρια και σπιτική μπεσαμέλ με κορν φλάουρ.
από τη φίλη μας Katerina Sergi.
- πατατες 3 σε ροδέλες
- μανιταρια 400 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- μπεικον 6-7 φέτες
- πιπεριά Φλωρίνης 1-2
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού
- γραβιέρα 150 γραμμάρια περίπου Νάξου
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- κορν φλαουρ 8 κουταλιές της σούπας
- βιτάμ 2 κουταλιές της σούπας
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- γραβιέρα 1 χούφτα τριμμένη Νάξου
Για τη μπεσαμέλ
Σουφλέ τυριού με φρυγανιές
Σουφλέ με πατάτες, μπέικον, γραβιέρα Νάξου που φημίζεται για τη νοστιμιά της και σπιτική μπεσαμέλ με κορν φλάουρ που σίγουρα θα αναδείξει το τραπέζι σας την Κυριακή και θα συνοδεύσει τα κρεατικά ή τα ζυμαρικά σας. Απολαύστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πατάτες με μανιτάρια γραβιέρα Νάξου και μπεσαμέλ:
Εκτέλεση για τις πατάτες με μανιτάρια γραβιέρα Νάξου και μπεσαμέλ
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Έπειτα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο, το μπέικον κομμένο σε κύβους, τη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους και σβήνουμε με κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βράζουμε μέχρι να πιούν το ζουμάκι του το φαγητό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και ξεχωρίζουμε ένα ποτήρι. Στο ποτήρι αυτό διαλύουμε το κορν φλάουρ. Περιμένουμε να έρθει το γάλα στη κατσαρόλα σε σημείο βρασμού και έπειτα προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει.
Σουφλέ με τορτελίνια σαν πίτσα
Αφού πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε μία κουτάλα που σερβίρουμε τις σούπες μπεσαμέλ.
Από πάνω στρώνουμε τις πατάτες, το μείγμα με τα μανιτάρια και το μπέικον και έπειτα γραβιέρα Νάξου. Στο τέλος βάζουμε όλη την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρέματα “Deli”cious!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια