Close
πατάτες_ογκρατέν_με_κιμά_

Πατάτες ογκρατέν με κιμά και καρότα για να απογειώσετε το Κυριακάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Αυτή η μικρή αμαρτία με πατάτες ογκρατέν είναι ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει και αυτό σας το υποσχόμαστε. Η συνταγή περιέχει πατάτες, κιμά, καρότο, λίγα μπαχαρικά και μία μοναδική κρέμα γάλακτος με τυρί της αρεσκείας μας.

Δείτε ακόμα Πατάτες ογκρατέν με μπέικον και λιωμένα τυριά

Οι πατάτες ογκρατέν με κιμά  είναι η αγαπημένη αμαρτία μικρών και μεγάλων και σίγουρα αυτή η παραλλαγή για πατάτες ογκρατέν με κιμά θα γίνει η αγαπημένη σας. Στην συνταγή χρησιμοποιήθηκε ανάμεικτος κιμάς όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κιμά της αρεσκείας σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για τις πατάτες ογκρατέν με κιμά

Στην αρχή ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα τρίβουμε τα δύο καρότα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο – γιατί βγάζει λίπος και ο κιμάς – σοτάρουμε τον κιμά μας.

Προσθέτουμε στο μείγμα την ζάχαρη, την ρίγανη, το αλάτι, την κόκκινη πάπρικα και τα καρότα. Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα μας το αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αραδιάζουμε τις μισές πατάτες. Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του κιμά και προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Από πάνω αραδιάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με το τριμμένο τυρί και ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό μας στο πυρίμαχο σκεύος. Θέλουμε να καλυφθεί το ταψί μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

πατάτες_ογκρατέν_με_κιμά_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr