Λαχταριστες πατάτες στο ταψί ογκρατεν. Με πολύ παρμεζάνα από πανω, κρεμμύδι και σκόρδο γίνεται ένα απίστευτο ορεκτικό για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(για 4 μερίδες)
Πλένω και ξεφλουδίζω τις πατάτες. Τις κόβω σε φέτες πάχους 3 χιλιοστών.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σωτάρω το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτω το γάλα με το σκόρδο και το φέρνω σε βρασμό (με προσοχή γιατί φουσκώνει).
Χαμηλώνω την φωτιά στο ελάχιστο και ρίχνω τις πατάτες και το αλατοπιπερο.
Σκεπάζω και σιγοβράζω για 15-20 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ρίχνω την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύω ευγενικά, για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
Παίρνω ταψάκι πυρίμαχο 20X30 εκατοστά και στρώνω το περιεχόμενο του τηγανιού.
Φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (φουρνάκι υγραερίου λίγο πάνω από την μέση).
Πασπαλίζω με την χοντροτριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζω για 10 λεπτά ακόμη.
Βγάζω το ταψάκι και σερβίρω μετά από 15 λεπτά…
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Έσπασε το νύχι: Nail Artists σας δείχνουν πως να το διορθώσετε στο σπίτι χωρίς την βοήθεια ειδικού
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο