Πολύ ωραία ιδέα ,πολύ ωραία γεύση,πολύ γρήγορο -πρωτοτύπησε με κάτι διαφορετικό και πεντανόστιμο !!! Πολύ ωραίο και για μπυρίτσα ή κρασάκι συνοδευτικό !!
Υλικά
Πατάτες καλοσχηματισμένες μέτριες σε μέγεθος-ποσότητα μετράμε-
1 κουταλιά μεγάλη σούπας θυμάρι
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι -πιπέρι
1 χούφτα τυρί τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
λίγα κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλίες βούτυρο
Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε απ έξω τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε λεπτές φετούλες με το μαχαίρι ή άν έχετε με το ειδικό εργαλείο ,πρέπει να είναι ισόπαχες .
Για να μην περισσεψουν ή μας λείψουν έχουμε κοντά την φόρμα με τις θηκούλες και γεμίζουμε κάθε φορά για να δουμε πόσες θα χρειαστούμε.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Αδειάζουμε σε μπολ τις πατάτες από τα φορμάκια και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά μαζί και το λιωμένο βούτυρο .
Αρχίζουμε και στοιβάζομαι μέσα στις βουτυρωμένες θηκούλες η οποίες καλό θα είναι να είναι αντικολλητικές –εγώ κόλλησα λίγο — τις πατάτες προσέχοντας να βάζουμε από κάτω τις μεγαλύτερες σε μέγεθος κι επάνω επάνω τις πιο μικρές σχηματίζοντας βουναλάκι .
Οτι περισσέψει από το μείγμα το βάζουμε σε όλες τις πατάτες από πάνω στο τέλος ..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 με 190 βαθμούς περίπου 30 λεπτά να δούμε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν να πάρουν και χρώμα .
Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και σε λίγα λεπτά με σπατουλίτσα βγάζουμε τις πατάτες ..κι έτοιμες ..δεν προλαβαίνεις να τις δεις εξαφανίζονται !!! Καλή όρεξη !! Αξίζει !!
Εγινε τόσο νόστιμο να το φτιάξετε κι εσείς !!!
Ειδήσεις σήμερα
- Μούχλα στα μαλλιά: Ο Λόγος που δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε
- Άντα Λεούση : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 13/01/25 ως 19/1/2025 για όλα τα ζώδια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί ο Τάσος Ιορδανίδης από τη σειρά – Ολές οι λεπτομέρειες