Αφράτοι και πεντανόστιμοι πατατοκεφτέδες, στον φούρνο για να αποφύγουμε τα πολλά λάδια και τηγανίσματα. Θα τους λατρέψετε.
- πατατες 5-6 βρασμένες
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- κεφαλοτύρι 50-60 γραμμάρια περίπου τριμμένο
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- αλατι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2-3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Οι πατατοκεφτέδες είναι το τέλειο ορεκτικό ενώ συχνά τους βάζουμε για να συμπληρώσουμε μία ποικιλία κρεάτων. Αφού το Καλοκαίρι μαζευόμαστε συχνά για μπύρα, μία ποικιλία κρεάτων δεν πάει ποτέ χαμένη. Έτσι λοιπόν σήμερα θα φτιάξουμε πατατοκεφτέδες.
Δείτε ακόμα Πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο
Κι επειδή θέλουμε να γλιτώσουμε τα πολλά λάδια και τα τηγανίσματα, θα τους φτιάξουμε στον φούρνο. Με το ίδιο τραγανό αποτέλεσμα εξωτερικά και αφράτο εσωτερικά, ενώ η γεύση είναι απλά αξεπέραστη!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους πατατοκεφτέδες φούρνου:
Εκτέλεση για τους πατατοκεφτέδες φούρνου
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια τις αλέθουμε ζεστές με το εργαλείο του πουρέ και αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, το κεφαλοτύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
Δείτε ακόμα Υπέροχοι πατατοκεφτέδες γεμιστοί με αυγό
Επίσης προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο, γυρνώντας τα μία φορά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr