Αν ψάχνατε το τέλειο ορεκτικό για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο τότε αυτοί οι πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο είναι για εσάς.
- πατατες 10 μεγάλες
- φέτα 200 γραμμάρια περίπου
- αυγα 1
- αλατι 1 πρέζα
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος 2-3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 φρέσκο
- δυοσμος 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μισή κούπα του τσαγιού περίπου
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια περίπου
Για το πανάρισμα
- ηλιέλαιο Αρκετό
Για το τηγάνισμα
Πεντανόστιμοι και αφράτοι πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο που λιώνουν στο στόμα για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει! Εμείς φτιάχνουμε αυτούς τους πατατοκεφτέδες για ορεκτικό σε μπουφέδες, γιορτινά τραπέζια αλλά και για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Δείτε ακόμα Με 1 πατάτα και 1 τόνο θα φτιάξετε αφράτους πατατοκεφτέδες
Συνοδεύουν τέλεια τα κρεατικά μας είτε τα ψήσουμε στα κάρβουνα είτε στον φούρνο αλλά αν είστε μερακλήδες, είναι τέλεια ιδέα και για κυρίως γεύμα, αφού είναι χορταστικοί και με πλούσια γεύση. Θα γίνουν οι αγαπημένοι σας!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο:
Εκτέλεση για τους πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο
Από το προηγούμενο βράδυ βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν ξεφλουδισμένες. Αφού τις αφήσουμε να κρυώσουν τελείως σε θερμοκρασία δωματίου τις βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν και να πλάθονται πιο εύκολα.
Την επόμενη μέρα, τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις πατάμε με ένα πιρούνι σε πουρί. Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τον δυόσμο.
Δείτε ακόμα Συνταγή για νόστιμους πατατοκεφτέδες με τραγανή κρούστα
Προσθέτουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Πλάθουμε την ζύμη σε κεφτεδάκια και τα περνάμε από αλεύρι για όλες τις χρήσεις, από όλες τις μεριές. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο και βάζουμε τους πατατοκεφτέδες σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν τα πολλά λάδια.
Tips για τους πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο
Μπορούμε να τους φτιάξουμε και στον φούρνο, απλά δεν θα είναι τόσο αφράτοι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Katerina Kostanasiou-Tatsi
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr