Ένα πιάτο κόλαση από όλες τις απόψεις! Για τις μέρες που θες να το ρίξεις λίγο έξω με τις θερμίδες δοκίμασέ το οπωσδήποτε!
Συστατικά
πατάτες – 5 μεγάλες κομμένες μπαστουνάκι
μπέικον – 8 φέτες ψιλοκομμένο
κρεμά γάλακτος – 120 ml
ροκφόρ – 65 γρ. τριμμένο
φέτα – 70 γρ. τριμμένη
μοτσαρέλα – 100 γρ. τριμμένη
τυρί κρέμα – 110 γρ.
αλάτι
mix πιπεριών – φρεσκοτριμμένο
πάπρικα – καπνιστή
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπαστουνάκια όσο γίνεται ομοιόμορφα τις πατάτες μας σε μια λεκάνη.
Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο (αν θέλουμε τις αλατίζουμε,διαφορετικά όταν ψηθούν)και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας να λαδωθούν όλες πολύ καλά.
Στο μεγάλο ταψί του φούρνου μας στρώνουμε αντικολλητική λαδόκολλα,την ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε τις πατάτες έτσι ώστε να ακουμπάνε όλες στο χαρτί και όχι η μια πατάτα πάνω στην άλλη.
Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν το χρυσοκίτρινο ξεροψημένο χρώμα όπως αν τις τηγανίζαμε.’
Σε αντικολλητικο τηγάνι ψήνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον
μέχρι να ξεροψηθεί.
Σε κατσαρολίτσα ρίχνουμε την κρεμά γάλακτος να ζεσταθεί,προσθέτουμε όλα τα τυριά
και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε και το πιπεράκι.
Σερβίρουμε τις πατάτες με την κρέμα τυριών από πάνω το ξεροψημένο μπέικον και την καπνιστή πάπρικα.
Πηγή: syntagestisgogos.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές