Φανταστικές πατατόπιτες…Τόσο αφράτες σαν βαμβάκι και απερίγραπτα…νόστιμες!!!
Υλικά:
500 γρ. Αλεύρι
400 γρ. Γάλα
50 γρ. Βούτυρο λούρπακ
10 γρ. Ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Γέμιση:
200 γρ. Βρασμένες πατάτες
300 γρ, κασέρι μοτσαρέλα ή άλλο μαλακό τυρί
1 κουταλιά βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
Για το άλειμμα των πιτών 20-30 γρ, βούτυρο
Εκτέλεση:
Κάνουμε μια μαλακιά ζύμη στο μίξερ κολλάει αλλά μη σας νοιάζει αν φουσκώσει και λίγο αλεύρι και μία σπάτουλα θα είναι εντάξει.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Βράζουμε τις πατάτες, όσο είναι ζεστές τις ενώνουμε με το βούτυρο και το κασέρι, αν θέλουμε βάζουμε και λίγο αλατάκι.
Κάνουμε 3 μερίδες σε μπάλες, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη, κάνοντας 3 μπάλες.
Ανοίγουμε με τα χέρια λίγο αλευρωμένα όσο ένα μικρό πιάτο φρούτου.
Βάζουμε μία μπάλα πατάτας και το κλίνουμε μέσα και τις γυρίζουμε με το κλείσιμο από κάτω.
Αφήνουμε τις 3 γεμισμένες μπάλες ζύμης να ξεκουραστούν 15 λεπτά.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψάκια 30άρια και απλώνουμε τις πιτούλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς 12-15 λεπτά.
Βγάζουμε απο το φούρνο και περνάμε τις πιτούλες με βούτυρο, τις σκεπάζουμε με ένα σκεύος να ιδρώσουν λίγο, μέχρι να βγει η επόμενη!!!
Πηγή: zzcook.blogspot.com
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο