Close
Πατατοσαλάτα χωρίς λάδι

Υλικά

Ένα κιλό  πατάτες
2/3 φλυτζανιού ζωμό λαχανικών (από κύβο)
¼ φλυτζανιού μουστάρδα απαλή
Δύο κουταλιές σούπας κάπαρη χοντροκομμένη
¼ φλυτζανιού τουρσιά ψιλοκομμένα
¼ φλυτζανιού άλμη των τουρσιών, από το δοχείο που τα κρατάμε
Το χυμό μισού λεμονιού
Δύο κουταλιές σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό φλυτζάνι φρέσκο άνιθο ψιλοκομμένο
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλύνετε τις πατάτες σας και βάλτε τες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Φέρτε σε βρασμό και αφήστε να βράσουν για 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίστε και βάλτε τις πατάτες σε κρύο νερό μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μόλις οι πατάτες εχουν κρυώσει αρκετά ώστε να τις πιάσετε (αλλά είναι ακόμη ζεστές), κόψτε τες σε μπουκιές και βάλτε τες σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε απαλά για λίγα λεπτά ώσπου να τον απορροφήσουν και να πάρουν τη γεύση του.

Προσθέστε τη μουστάρδα, τα τουρσιά, το ζουμί από τα τουρσιά, άνιθο και μαϊντανό και ανακατέψτε ώσπου να καλύψουν όλη τη σαλάτα. Δοκιμάστε και προσθέστε κατα βούληση αλάτι και πιπέρι. Μια σταλιά λεμόνι και απολαύστε τη σαλάτα σας χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίο

Photo: dailyunadventuresincooking.com