Λαχταριστή Πατατοσαλάτα με λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα για να απογειώσετε κάθε μπουφέ και γιορτινό τραπέζι. Ιδανική και για ένα χορταστικό βραδινό!
- πατατες 3 πολύ μεγάλες
- ανάμεικτα λαχανικά 2 χούφτες
- αγγουράκι τουρσί 2 ψιλοκομμένα σε κυβάκια
- πιπεριά Φλωρίνης 1 ξιδάτη από βάζο
- άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- αυγα 2
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Οι πατατοσαλάτες είναι από τις πιο αγαπημένες μας σαλάτες, είτε τις τρώμε διάφορες σώς και dressing, είτε νηστίσιμες με ελαιόλαδο και λεμόνι. Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία πανεύκολη πατατοσαλάτα με λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα που θα τους ξετρελάνει όλους.
Είναι μία πολλή καλή ιδέα για μπουφέ και γιορτινά τραπέζια ενώ αν θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο και χορταστικό για βράδυ μπορείτε εξίσου να της δώσετε μία ευκαιρία. Φτιάχνεται στο Π και Φ και το μυστικό της επιτυχίας της είναι η σπιτική μαγιονέζα, που δεν συγκρίνεται με καμία του εμπορίου σε γεύση και υφή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πατατοσαλάτα με λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα:
Εκτέλεση για την σπιτική μαγιονέζα
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το αυγό, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και με ένα μπλέντερ ξεκινάμε από κάτω χτυπώντας προς τα πάνω, και σιγά σιγά ώσπου να γίνει η μαγιονέζα μας. Μεταφέρουμε την μαγιονέζα σε γυάλινο βαζάκι και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Εκτέλεση για την πατατοσαλάτα με λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες τις οποίες τις έχουμε κόψει σε κυβάκια με λίγο αλάτι. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά για 5-10 λεπτά με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να λιώνουν. Βράζουμε και τα αυγά για 8-9 λεπτά μέχρι να σφίξουν καλά.
Στην συνέχεια σουρώνουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και τις πατάτες και κόβουμε τα αυγά σε μικρά κομμάτια. Τα αφήνουμε όλα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν για λίγο.
Δείτε ακόμα Μουσταρδάτη Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα
Έπειτα βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά, τα αυγά, το αγγουράκι τουρσί κομμένο σε κομματάκια, την ξιδάτη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με την μαγιονέζα, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Tips για την πατατοσαλάτα με λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα
Μπορούμε να βάλουμε και 4 μεσαίες πατάτες. Τα ανάμεικτα λαχανικά τα βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ. Στην μαγιονέζα αντί για χυμό λεμονιού μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι.
Το αλάτι και το πιπέρι στην μαγιονέζα είναι προαιρετικά και αν τα βάλουμε θα πρέπει να είναι πολλή μικρή η ποσότητά τους. Η μαγιονέζα διατηρείται σε γυάλινο βαζάκι για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Δείτε ακόμα Πατατοσαλάτα με πίκλες
Μπορούμε να βάλουμε στην πατατοσαλάτα ό,τι υλικό μας αρέσει. Επίσης οι δοσολογίες στην πατατοσαλάτα αλλάζουν, ανάλογα τα γούστα και το πόσο μεγάλη θέλουμε να γίνει η πατατοσαλάτα μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Kassandra
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια