Πατατοτυρόψωμο στο τηγάνι . Συνταγή για Πατοτυρόψωμο στο τηγάνι με κίτρινο τυρί, πουρέ πατάτας και σπιτική ζύμη για σχολικό κολατσιό ή μπουφέ.
- Γάλα φρέσκο 110 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180 γραμμάρια
- βουτυρο 20 γραμμάρια
- αλατι Λίγο
Υλικά
Οι αγαπημένοι μας foodacholics ετοίμασαν για εμάς ένα υπέροχο πατοτυρόψωμο στο τηγάνι που μπορούμε να το φτιάξουμε χωρίς να λερώσουμε πολλά σκεύη και να κάψουμε φούρνο. Είναι ένα πατατοτυρόψωμο με πουρέ πατάτας, σπιτική ζύμη και κίτρινο τυρί.
Στον πουρέ πατάτας βάλαμε και λίγη μαγιονέζα αλλά αν πρόκειται για σχολικό κολατσιό μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαγιονέζα με κάποια σπιτικής σώς ή λίγο βούτυρο για να είναι ο πουρές λίγο πιο λείος. Μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν και φτιάχνεται πανεύκολα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πατατοτυρόψωμο στο τηγάνι :
Εκτέλεση για το πατατοτυρόψωμο στο τηγάνι
Στην αρχή δουλεύουμε το κρύο φρέσκο γάλα μαζί με το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να γίνουν ζύμη. Στην συνέχεια τυλίγουμε την ζύμη μας με μία μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στο μεταξύ βράζουμε την πατάτα και μόλις βράσει, την πατάμε με ένα πιρούνι μέχρι να την κάνουμε πουρέ. Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο και βάζουμε πάνω στο φύλλο περίπου 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας την μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε και τον πουρέ πάνω από το κίτρινο τυρί και πασπαλίζουμε από πάνω με όλο το υπόλοιπο τυρί. Κλείνουμε την ζύμη μας καλά και την πατάμε ελαφρώς με τον πλάστη.
Δείτε ακόμα Αφράτο Κολοκυθοτυρόψωμο
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 εκατοστών πολύ λίγο βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Βάζουμε την ζύμη μας να πάρει χρώμα από την μία πλευρά και αφού ροδίσει και από τις δύο πλευρές σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr