Συνταγή για πανεύκολη πατσαβουρόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, κατίκι Δομοκού και μυρωδικά. Είναι μία τυρόπιτα με την πιο αφράτη γέμιση που έχετε δοκιμάσει ποτέ και είναι η τέλεια επιλογή και για σχολικό κολατσιό.
Από τη φίλη μας Konstantina’s Kitchen.
- φυλλο κρουστας 10-11
Υλικά
- κατίκι 200 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 100 ml
- ελαιολαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- δυοσμος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αυγα 2 μεσαία
Για τη γέμιση
Εύκολη πατσαβουρόπιτα με σόδα
Η πατσαβουρόπιτα είναι από τις πιο κλασικές πίτες στην Ελλάδα. Σήμερα θα την απολαύσουμε πιο νόστιμη από ποτέ, με το μυστικό της επιτυχίας να είναι το κατίκι Δομοκού. Το τραγανό φύλλο κρούστας σε συνδυασμό με την αφράτη γέμιση θα κάνει αυτή τη πατσαβουρόπιτα ανάρπαστη σε μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πατσαβουρόπιτα με κατίκι Δομοκού:
Δες εδώ πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη και εύκολη👌Πατσαβουρόπιτα με Κατίκι Δομοκού 💯Cheese Pie
Καλωσήρθατε στο κουζινάκι μου! Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια αγαπημένη μου συνταγή, μια εύκολη τυρόπιτα που είναι τόσο νόστιμη, όσο και απλή στην παρασκευή της.
Αυτή η πατσαβουρόπιτα αποτελείται από έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων και υλικών που την κάνουν ακαταμάχητη και την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση.
Το μυστικό συστατικό που την κάνει ξεχωριστή είναι το Κατίκι Δομοκού. Ένα λευκό, μαλακό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα με περιοχή προέλευσης το Δομοκό Φθιώτιδας. Έχει ελαφριά γεύση, λίγα λιπαρά και ξεχωριστό άρωμα.
Η εύκολη τυρόπιτα με κατίκι Δομοκού και τραγανό φύλλο κρούστας είναι μια εξαιρετικά γευστική επιλογή για το πρωινό σας, για βραδινό σνακ, ορεκτικό, για ένα γρήγορο γεύμα και γενικά για κάθε ώρα.
Η προετοιμασία είναι παιχνιδάκι. Ακολουθήστε βήμα-βήμα τις οδηγίες για να δημιουργήσετε μια λαχταριστή πίτα που θα ξετρελάνει παιδιά και μεγάλους. Είμαι βέβαιη ότι μόλις τη δοκιμάσετε θα την ερωτευτείτε, όπως την έχω ερωτευτεί κι εγώ.
Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή και μη διστάσετε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Και μην ξεχνάτε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό!
Εκτέλεση για τη πατσαβουρόπιτα με κατίκι Δομοκού
Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το κατίκι Δομοκού, το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά, το φρέσκο γάλα, το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
Στρώνουμε στο ταψί 2 φύλλα κρούστας και τα λαδώνουμε κι αυτά ανάμεσα. Κρατάμε στην άκρη 2 φύλλα για το τέλος και τα υπόλοιπα 6-7 φύλλα, τα βυθίζουμε ένα ένα στο μείγμα με το κατίκι Δομοκού και αφού τα στραγγίξουμε καλά τα τοποθετούμε στο ταψί σουρωτά, το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί.
Τυροπιτάκια με κατίκι Δομοκού
Από πάνω βάζουμε τα 2 τελευταία φύλλα κρούστας, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη τελευταία σχάρα του φούρνου, κάτω κάτω, για 50-60 λεπτά περίπου.
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος