Συνταγή για πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας, παριζάκι και διάφορα τυριά για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για να συνοδεύσουμε οποιοδήποτε μεσημεριάνο. Και για κολατσιό των μεγάλων στη δουλειά.
- φυλλο κρουστας 1/2 πακέτο
- αυγα 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 100 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 100 ml
- ελαιολαδο 40 ml
- νερό 50 ml
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαρη 1 πρέζα
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- παριζα 180 γραμμάρια
- μιξ τυριών 100 γραμμάρια
Για τη γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Πατσαβουρόπιτα σαν πίτσα
Σήμερα θα σας δείξουμε μία από τις πιο νόστιμες πατσαβουρόπιτες με τραγανό φύλλο και αφράτη γέμιση. Μας περίσσευε παριζάκι στο ψυγείο κι επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να το φάμε είπαμε, δεν το κάνουμε πίτα; Και πέτυχε απόλυτα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη πατσαβουρόπιτα με παριζάκι και τυριά:
Εκτέλεση για τη πατσαβουρόπιτα με παριζάκι και τυριά
Αρχικά παίρνουμε ένα μικρό ταψί και το λαδώνουμε με το ελαιόλαδο. Το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε μία στρώση από το φύλλο κρούστας στο ταψί.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, το στραγγιστό γιαούρτι, το φρέσκο γάλα, το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, περιχύνουμε με λίγο από το μείγμα μας τα φύλλα κρούστας στο ταψί. Με ένα κουτάλι φροντίζουμε να βραχούν καλά.
Από πάνω ρίχνουμε το μισό παριζάκι και το μισό μιξ τυριών. Από πάνω βάζουμε αυτή τη φορά πολύ λίγες λωρίδες φύλλου κρούστας. Βρέχουμε με πολύ λίγο από το μείγμα με το αυγό. Βάζουμε τα υπόλοιπα τυριά και το υπόλοιπο παριζάκι, Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα που έμεινε.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Φροντίζουμε και πάλι με το κουτάλι να βραχούν καλά. Αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα. Στο τέλος, επειδή δεν είχε πάρει χρώμα από κάτω, ακουμπήσαμε το ταψί για περίπου 10 λεπτά στον πάτο του φούρνου.
Tips για τη πατσαβουρόπιτα με παριζάκι και τυριά
Μπορούμε να βάλουμε όποιο αλλαντικό και όποια τυριά μας αρέσουν. Μπορούμε να βάλουμε επιπλέον ποσότητα τυριού. Το σουσάμι είναι προαιρετικό.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Kwstas Papaioannoy
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω