Παβλόβα κύκνος! Εντυπωσιακό γλυκό!
Δεν υπάρχει πιο εντυπωσιακό γλυκό !!!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
Ασπράδια από 8 αυγά
330 γρ κρυσταλική ζάχαρη
330 γρ. άχνη ζάχαρη
10 σταγόνες ανθόνερο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Διάφορα φρούτα ( μαύρα μούρα, μύρτιλα, ακτινίδια , φράουλες και λεπτές φλούδες μάνγκο)
νιφάδες λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
Σ ένα μπόλ βάζετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνετε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε μέχρι να απορροφηθεί από τη μαρέγκα.
Μόλις σφίξει για τα καλά, τη βγάζετε από το μίξερ, την πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
Σε ταψιά του φούρνου, στρώνετε λαδόκολλα. Ζωγραφίζετε στην λαδόκολλα τα φτερά ,τον λαιμό ( 2 λαιμούς και μετά το ψήσιμο τους κολλάτε με σαντιγί)και το σώμα του κύκνου και αδειάζετε από πάνω του τη σφιχτή μαρέγκα.(για μάτια βάλτε σταφίδα)
Τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110ο για 2 ώρες περίπου και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στο φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα.
Αφαιρείτε και αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το ανθόνερο να γίνει μια απαλή σαντιγύ και στη συνέχεια την προσθέτετε πάνω από τη μαρέγκα.
Στολίζετε με τα φρούτα και τις νιφάδες σοκολάτας πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε στο πλάι με φρούτα !!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους