Ένα εντυπωσιακό, εύκολο γλυκό με μπεζέδες. !!!
Υλικά
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ ζάχαρη άχνη
5 ασπράδια αβγών
1 μερέντα μεγάλη
250 γρ φουντούκια
1 φυτική κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια τουλάχιστον για 10 λεπτά μόλις αφρατέψουν ρίχνεις βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν κορυφές μετά Ρίχνουμε την άχνη κοσκινισμένη ανακατεύοντας με μια μαρίζ
Βάζουμε την μαρέγκα σε λαδόκολλα και με το πίσω μέρος του κουταλιού την απλώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα δίσκο ψήνουμε στους 50 βαθμούς για 1 έως 2 ώρες ανάλογα τον φούρνο
Μόλις ψηθεί βάζουμε πάνω στην Πάβλοβα την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και από πάνω την μερέντα
Αφού την ζεστάνουμε λίγο στο τέλος Ρίχνουμε τα φουντούκια
Roula Monokrousou-Οι Χρυσοχερες
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους