Πεϊνιρλί-χωριάτικο-συνταγή-

Συνταγή για πεϊνιρλί με εύκολη σπιτική ζύμη, φέτα, ντομάτα και ρίγανη. Χωριάτικα μεσογειακά πεϊνιρλί για κολατσιό στη παραλία ή στη δουλειά αλλά και για μεσημεριανό ή βραδινό

από τη φίλη μας Δέσποινα Μπο.

    Για το άλειμμα

  • βιτάμ 1/2 κεσεδάκι περίπου

 

Ατομικά πεϊνιρλί για το σχολικό κολατσιό

 

Τα πεϊνιρλί είναι για όλες τις ώρες. Μπορείς να τα φας σαν κολατσιό, σε χορταίνει σίγουρα το μεσημέρι και το βράδυ και σίγουρα μπορείς να βρεις τις γεύσεις που σου αρέσουν περισσότερο, σαν τις πίτσες. Επειδή το Καλοκαίρι το έχουμε συνδυασμένο με ντομάτα, ρίγανη και φέτα (εξού και η χωριάτικη σαλάτα) είπαμε να κάνουμε…χωριάτικο πεϊνιρλί.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πεϊνιρλί χωριάτικο:

 

Πεϊνιρλί-χωριάτικο-συνταγή-

Εκτέλεση για το πεϊνιρλί χωριάτικο

Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου και τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ζυμώνοντας παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Πεϊνιρλί-χωριάτικο-συνταγή-

Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε με λίγο ελαιόλαδο στα χέρια το κάθε μπαλάκι σε παχουλό φύλλο για πεϊνιρλί.

Πεϊνιρλί-χωριάτικο-συνταγή-

Ατσμά σε σχήμα πεϊνιρλί

 

Πεϊνιρλί-χωριάτικο-συνταγή-

Γεμίζουμε το κάθε πεϊνιρλί με θρυμματισμένη φέτα, ντοματίνια κομμένα στη μέση, ρίγανη και καλαμπόκι και δίνουμε σχήμα πεϊνιρλί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά. Με το που βγουν από τον φούρνο τα αλείφουμε με λίγο βιτάμ.

Πεϊνιρλί-χωριάτικο-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close