Close
συνταγή-για-πεϊνιρλί-

Μπορεί η σχολική χρονιά να τελειώνει, όμως τα παιδιά μας ακόμη πάνε σχολείο και οι ιδέες σας είναι λογικό σιγά σιγά να στερεύουν. Γι’ αυτό κι εμείς θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας μία συνταγή για πεϊνιρλί με αφράτη ζύμη για το σχολείο.

Τα πεϊνιρλί μαζί με τα πιτσάκια είναι από τα αγαπημένα σνακ των παιδιών τόσο στο σχολείο όσο και στο παιδικό πάρτι! Σήμερα θα σας φτιάξουμε αφράτα πεϊνιρλί με σπιτική ζύμη. Την ίδια ζύμη, μπορείτε να την φτιάξετε και για αλμυρά ή γλυκά κρουασάν.

Δείτε ακόμα Πεϊνιρλί για το σχολείο

Με αυτήν την ζύμη πασπαρτού, τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας μας, φτιάχνουμε πανεύκολά και οικονομικά πεϊνιρλί για το σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι στο ολοήμερο και σίγουρα τα παιδιά θα σας τα ζητούν συνέχεια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πεϊνιρλί με αφράτη ζύμη για το σχολείο

συνταγή-για-πεϊνιρλί-

Εκτέλεση για τα πεϊνιρλί με αφράτη ζύμη για το σχολείο

Αρχικά σε ένα μπολ προσθέτουμε το ζεστό φρέσκο γάλα και διαλύουμε σε αυτό την ζάχαρη και την μαγιά. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα σε ζεστό μέρος για να ενεργοποιηθεί η μαγιά και στην συνέχεια προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το αλάτι, το αυγό και τον κρόκο αυγού.

Επίσης προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά, ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Δείτε ακόμα Ατσμά σε σχήμα πεϊνιρλί

Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια και τα δύο κομμάτια τα χωρίζουμε σε μικρότερα ίσα μέρη. Πλάθουμε το κάθε μέρος ζύμης σε μπαλάκι και πατάμε με την παλάμη μας το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Γεμίζουμε το φυλλαράκι μας με το τριμμένο μιξ τυριών και τα αλλαντικά ψιλοκομμένα και κλείνουμε τις άκρες σταυρωτά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φυλλαράκια και αλείφουμε τα πεϊνιρλί με τον χτυπημένο κρόκο για το άλειμμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, μέχρι να ροδίσουν, στον αέρα.

συνταγή-για-πεϊνιρλί-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr