Μπορεί η σχολική χρονιά να τελειώνει, όμως τα παιδιά μας ακόμη πάνε σχολείο και οι ιδέες σας είναι λογικό σιγά σιγά να στερεύουν. Γι’ αυτό κι εμείς θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας μία συνταγή για πεϊνιρλί με αφράτη ζύμη για το σχολείο.
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια ζεστό
- καλαμποκέλαιο 3/4 της κούπας
- ζαχαρη Μισή κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- αυγα 1
- κρόκους αυγού 1
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Υλικά
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια περίπου
- αλλαντικά 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
Τα πεϊνιρλί μαζί με τα πιτσάκια είναι από τα αγαπημένα σνακ των παιδιών τόσο στο σχολείο όσο και στο παιδικό πάρτι! Σήμερα θα σας φτιάξουμε αφράτα πεϊνιρλί με σπιτική ζύμη. Την ίδια ζύμη, μπορείτε να την φτιάξετε και για αλμυρά ή γλυκά κρουασάν.
Δείτε ακόμα Πεϊνιρλί για το σχολείο
Με αυτήν την ζύμη πασπαρτού, τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας μας, φτιάχνουμε πανεύκολά και οικονομικά πεϊνιρλί για το σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι στο ολοήμερο και σίγουρα τα παιδιά θα σας τα ζητούν συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πεϊνιρλί με αφράτη ζύμη για το σχολείο
Εκτέλεση για τα πεϊνιρλί με αφράτη ζύμη για το σχολείο
Αρχικά σε ένα μπολ προσθέτουμε το ζεστό φρέσκο γάλα και διαλύουμε σε αυτό την ζάχαρη και την μαγιά. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα σε ζεστό μέρος για να ενεργοποιηθεί η μαγιά και στην συνέχεια προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το αλάτι, το αυγό και τον κρόκο αυγού.
Επίσης προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά, ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Δείτε ακόμα Ατσμά σε σχήμα πεϊνιρλί
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια και τα δύο κομμάτια τα χωρίζουμε σε μικρότερα ίσα μέρη. Πλάθουμε το κάθε μέρος ζύμης σε μπαλάκι και πατάμε με την παλάμη μας το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Γεμίζουμε το φυλλαράκι μας με το τριμμένο μιξ τυριών και τα αλλαντικά ψιλοκομμένα και κλείνουμε τις άκρες σταυρωτά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φυλλαράκια και αλείφουμε τα πεϊνιρλί με τον χτυπημένο κρόκο για το άλειμμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, μέχρι να ροδίσουν, στον αέρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή