ΠΕϊΝΙΡΛΙ με σούπερ αφράτη ζύμη!!!
200 ml χλιαρό γάλα
200ml σπορέλαιο
2 φακελάκια μαγιά
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
600 ml νερό
Αλεύρι όσο πάρει
Δείτε ακόμα: Απολαυστικά αφράτα πεϊνιρλί!
Όλα τα υλικά τα βάζουμε σε μία λεκάνη και λίγο λίγο το αλεύρι ωσότου να έχουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε 1-1,5 ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει. Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε στρόγγυλα με ένα μπολάκι (όσο μεγάλο το θέλει ο καθένας). Γεμίζουμε με κέτσαπ, ζαμπόν και κασέρι και κλείνουμε σε βαρκούλα. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε άλλο ένα 10λεπτο να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 180-200ο αντιστάσεις (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγαίνουν αρκετά κομμάτια, περίπου 40, ανάλογα το μέγεθος.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή