ΠΕϊΝΙΡΛΙ με σούπερ αφράτη ζύμη!!!
200 ml χλιαρό γάλα
200ml σπορέλαιο
2 φακελάκια μαγιά
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
600 ml νερό
Αλεύρι όσο πάρει
Δείτε ακόμα: Απολαυστικά αφράτα πεϊνιρλί!
Όλα τα υλικά τα βάζουμε σε μία λεκάνη και λίγο λίγο το αλεύρι ωσότου να έχουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε 1-1,5 ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει. Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε στρόγγυλα με ένα μπολάκι (όσο μεγάλο το θέλει ο καθένας). Γεμίζουμε με κέτσαπ, ζαμπόν και κασέρι και κλείνουμε σε βαρκούλα. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε άλλο ένα 10λεπτο να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 180-200ο αντιστάσεις (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγαίνουν αρκετά κομμάτια, περίπου 40, ανάλογα το μέγεθος.
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια