Η μακαρονάδα αυτή είναι εξαιρετικά απλή, αλλά βασίζεται σε πρώτης τάξεως συστατικά και τρώγεται πάντα φρεσκοφτιαγμένη. Έτσι πρώτης ποιότητας πρέπει να είναι τόσο το βούτυρο, όσο και η φρέσκια κρέμα γάλακτος και το τυρί Παρμεζάνα, που το τρίβουμε πάντα ακριβώς την τελευταία στιγμή.
Υλικά
500 γρ. πένες
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε αλλά όχι τελείως.
2. Στο μεταξύ τρίβουμε ένα κομμάτι τυρί παρμεζάνα. Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε μαζί με τη φρέσκια κρέμα και τη μισή παρμεζάνα. Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι κατά τη γεύση. Κρατάμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει σαν κρέμα.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια