Πένες με χωριάτικο λουκάνικο και λαχανικά. Θέλετε κάτι γρήγορο, νόστιμο και…λίγο πικάντικο; Αυτές οι πένες με χωριάτικο λουκάνικο και διάφορα λαχανικά είναι αυτό που ψάχνατε.
- ελαιολαδο Λίγο
- λουκάνικο 2 μεγάλα χωριάτικα
- κρεμμυδι 1 κομμένο σε μακριές φέτες
- σκορδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
- πιπεριά Φλωρίνης 1 σε μπαστούνια
- καρότο 1 σε μπαστούνια
- κολοκυθάκια 1
- κρασι λίγο λευκό
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά συμπυκνωμένο
- ντοματα 1 ψιλοκομμένη
- νερό 1 ποτήρι
- αλατι Λίγο
- πιπέρι Λίγο
- σάλτσα σόγιας 1 σφηνάκι
- πάπρικα Λίγο
- μπούκοβο Λίγο
- ρίγανη Λίγο
Για την σάλτσα
Πένες, με μία σάλτσα που περιέχει πελτέ ντομάτας, λίγο λευκό κρασί, χωριάτικο λουκάνικο, καρότο, πιπεριά Φλωρίνης, κολοκυθάκια, μπούκοβο, ρίγανη, σάλτσα σόγιας, πάπρικα και μερικά ακόμη μυρωδικά.
Δείτε ακόμα Κοτόπουλο στη γάστρα με πένες
Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε, να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε όποιο υλικό σας αρέσει. Οφείλουμε όμως να σας πούμε ότι αυτή η συνταγή, είναι αρκετά νόστιμη και δεν αξίζει να αφαιρέσετε κάποιο από τα υλικά της.
Είναι ένα γρήγορο φαγητό για τις ηλιόλουστες μέρες του Φλεβάρη και όχι μόνο. Ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για πένες με χωριάτικο λουκάνικο και λαχανικά
Εκτέλεση για τις Πένες με χωριάτικο λουκάνικο και λαχανικά
Στην αρχή βράζουμε τις πένες μας σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό. Να θυμάστε ότι τα ζυμαρικά μας πρέπει πάντα να βράζονται σε αρκετό νερό. Όταν βράσουν οι πένες, τις καίμε με λίγο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να μην κολλήσουν.
Εκτέλεση για την σάλτσα
Παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο και το κολοκυθάκι ψιλοκομμένο.
Σοτάρουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά μας για λίγο και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για ένα λεπτό και στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό.
Στην συνέχεια βάζουμε αλάτι, πιπέρι, την σάλτσα σόγιας, την ρίγανη, την πάπρικα και το μπούκοβο. Μόλις μείνει λίγο ζουμί στην σάλτσα προσθέτουμε και τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα. Αν θέλουμε σερβίρουμε βάζοντας λίγο φρέσκο βασιλικό στην κορυφή του πιάτου.
Αν σας αρέσουν τα ζυμαρικά δείτε εδώ πολλές συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15