Συνταγή για ογκρατέν ζυμαρικών με πένες, μπεσαμέλ, διάφορα τυριά και αλλαντικά στον φούρνο για το Κυριακάτικο τραπέζι
από τη φίλη μας Rena Babatsi.
- πενες 1 συσκευασία
- φέτα 100 γραμμάρια
- γκούντα 100 γραμμάρια
- μοτσαρελα 100 γραμμάρια
- γαλοπουλα 5-6 φέτες
- πιπεριά 1
Υλικά
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση λευκό
- μοσχοκάρυδο 1-2 πρέζες
Για τη μπεσαμέλ
Μακαρόνια πένες ογκρατέν με κιμά & κουρκουμά στη φόρμα του κέικ
Ψάχνετε τί να μαγειρέψετε στο Κυριακάτικο τραπέζι; Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε με λίγα και οικονομικά υλικά να ετοιμάσουμε ένα απολαυστικό ογκρατέν ζυμαρικών με πένες, μπεσαμέλ, μοτσαρέλα και αλλαντικά, για όλη την οικογένεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πένες με μοτσαρέλα στο φούρνο:
Εκτέλεση για τις πένες με μοτσαρέλα στο φούρνο
Αρχικά βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Από πάνω απλώνουμε την θρυμματισμένη φέτα, την τριμμένη γκούντα και την τριμμένη μοτσαρέλα. Προσθέτουμε επίσης την γαλοπούλα και την πιπεριά ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το φρέσκο γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Σουφλέ με ψωμί του τοστ τυρί και ζαμπόν
Στρώνουμε πάνω από τις πένες στο πυρέξ την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και την τριμμένη γκούντα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και να λιώσουν τα τυριά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr