Συνταγή για πένες με ρεγκάτο και μπέικον στο φούρνο . Μια συνταγή για ενα σουφλέ ζυμαρικών χωρίς κρέμα γάλακτος αλλά με μπεσαμέλ, που θα χαρίσει στο φαγητό πιο «γεμάτη» γεύση και πιο κρεμώδη υφή.
- πενες 1 πακέτο
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- ρεγκάτο 100 γραμμάρια περίπου τριμμένο
- μπεικον 8 φέτες
- παριζα 3 φέτες
- γραβιέρα 1-2 χούφτες τριμμένη
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αυγα 2
- κορν φλαουρ 5 κουταλιές της σούπας
- κύβος κότας 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 1-2 πρέζες
- βουτυρο 1-2 κύβοι
Για την μπεσαμέλ
- γραβιέρα 3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Για το πασπάλισμα
Πένες με μοτσαρέλα στο φούρνο
Ένα φαγητό που δεν μπορεί να αντισταθεί σίγουρα κανείς, αφού έχει όλα αυτά τα υλικά που κάνουν ένα φαγητό ανάρπαστο. Πένες με μπεσαμέλ, τριμμένο ρεγκάτο, μπέικον αλλά και ό,τι υλικά θέλετε και έχετε στο ψυγείο σας. Οπότε, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πένες με ρεγκάτο και μπέικον:
Εκτέλεση για τις πένες με ρεγκάτο και μπέικον
Αρχικά βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις λαδώνουμε λίγο με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, το μπέικον, τις φέτες πάριζα και την τριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
Βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το κορν φλάουρ, τον κύβο κότας, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και απομακρύνουμε την μπεσαμέλ από την φωτιά και λιώνουμε μέσα το βούτυρο.
Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και αλλαντικά
Βάζουμε την μισή μπεσαμέλ στο πυρέξ, ανακατεύουμε καλά και έπειτα στρώνουμε την υπόλοιπη από πάνω. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Από την φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr