Super κολατσιό για σήμερα με τις πολυαγαπημένες μας ελιές Καλαμών…
Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα ελιοψωμάκια για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.
ΥΛΙΚΑ
• 3/4 κούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για πασπάλισμα
• 2 και 1/2 κούπες χλιαρό νερό
• 1 κούπα ελιές Καλαμών και πράσινες χωρίς κουκούτσι
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
• 1 πρέζα ζάχαρη
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Φρέσκια ρίγανη
• Θυμάρι
• Δυόσμο
• 1 κ.σ. κάπαρη
• Σκόνη σκόρδου
• Περίπου 1 κιλό αλεύρι για ζύμωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε ένα μπολ βάζουμε τη μία κούπα χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει.
• Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi, την κάπαρη και τις ελιές και τα τσιγαρίζουμε.
• Τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το δυόσμο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
• Σε μια λεκάνη βάζουμε το παραπάνω μείγμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο το νερό, το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Λαδώνουμε δύο ταψάκια με αποσπώμενη βάση. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουνιάς και τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί.
• Πασπαλίζουμε τα ελιόψωμα με ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου και το θυμάρι και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Όλα Νηστίσιμα
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο