Υλικά
600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ αλεύρι τσουρεκιού
35 γραμ ζάχαρη
20 γραμ αλάτι
2 αυγά
250 γραμ νερό
30 γραμ γάλα
1 βανίλια
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γραμ φρέσκια
Εκτέλεση
Νερό + γάλα +ζάχαρη+αλεύρι τσουρεκιού+μαγιά Ανακατεύουμε σε χυλό και περιμένουμε να δημιουργήσει φυσαλίδες,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 4 λεπτά στο 1 και άλλα 4 λεπτά στο 3 –μίξερ με γάντζο-
Κόβουμε σε τεμάχια των 100 γραμ και τα πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού κεμπάπ.
Αφού ξεκουραστούν 5 λεπτά ανοίγουμε πάλι σε κορδόνι 50 εκατοστά μήκος .
Το διπλώνουμε στην μέση και στρίβουμε.
Περνάμε την άκρη μέσα στην τρύπα της άλλης άκρης και δημιουργούμε κουλουρίτσα.
Αφήνουμε να γίνουν για 30 λεπτά με 40 και φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου.
George Chatzigiatroudakis
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους