Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά cupcakes με ινδοκάρυδο και τριμμένα αμύγδαλα. Τα cupcakes μας σήμερα είναι πολύ άπλα και χωρίς μίξερ. Θα μπορέσετε να τα φτιάξετε όλοι, ακόμα και αν δεν έχετε πείρα στην ζαχαροπλαστική, με αυτή την συνταγή θα έχετε σίγουρη επιτυχία. Είναι πεντανόστιμα και πάρα πολύ αφράτα.
- ινδοκαρυδο 1 κούπα
- αμυγδαλα 1 κούπα φιλέ τριμμένα στο μούλτι
- γάλα 1 κούπα
- ζαχαρη 1 κούπα
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα
- αυγα 2
Υλικά
Τα cupcake αυτά είναι τέλεια επιλογή για το πρωινό, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο αλλά και σαν γλυκό σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Φτιάξτε τα λοιπόν και σε πολύ λίγο χρόνο θα έχετε αυτά τα υπέροχα κεικάκια για να κεράσετε τους αγαπημένους σας.
Εκτέλεση
Ανακάτεμα όλα μαζί και γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα χαρτάκια ή αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε τις θήκες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας,να αποκτήσουν ωραίο χρωματάκι.
Η κούπα μου είναι 310 ml. τώρα που μέτρησα.Οπότε μπορείτε και με δοσομετρητή.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Ειρήνη Σταματέλλη