ΥΛΙΚΑ
190 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 μεγάλο αυγό
120 γραμμάρια γάλα
75 γραμμάρια βούτυρο λιωμένo
Δείτε επίσης: Σπανακοπιτάκια κεκάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε καλά με το γάλα, τη βανίλια και το βούτυρο. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Χρησιμοποιούμε φόρμα για μάφιν καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη (ή βάζουμε μέσα χάρτινες θήκες για μάφιν). Γεμίζουμε κάθε θήκη λίγο πάνω από τη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Στη συνέχεια λιώνουμε 50 γραμμάρια βούτυρο. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε 65 γραμμάρια ζάχαρη με 2 κουταλιές της σούπας κανέλα. Βουτάμε την πάνω πλευρά κάθε μάφιν στο βούτυρο και έπειτα στο μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας. Βγαίνουν 12 μάφινς.
Δείτε επίσης: 4+1 πεντανόστιμες συνταγές για muffins, ιδανικές για το κολατσιό στο σχολείο
Αυτή η συνταγή είναι απο την υπέροχη ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κυρίας Ελένης Πετρακοπούλου.