Υλικά:
1 μεγάλη ντομάτα
2 αυγά
1 μικρή γλυκοπατάτα
120ml λάδι
Κουρκουμά
Ρίγανη
Θυμάρι
Μείγμα πιπεριών
600gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε την ντομάτα με λίγο νερό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα τριμμένη, το λάδι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Πριν πλάσουμε τα κουλουράκια μας βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ψήνουμε σε λαδόκολλα (εγώ ξέμεινα από λαδόκολλα και έψησα σε λαδωμένο ταψάκι) στους 180, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.
Καλή όρεξη!
*Αν προορίζονται για παιδιά άνω του ενός έτους μπορούμε να προσθέσουμε και αλάτι.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο τυρί, ιδανικά τριμμένο.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Inside Motherhood
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα