Υλικά
250 γρ. αλεύρι
200 γρ. καθαρισμένο σπανάκι
120 ml ελαιόλαδο
120 ml κρασί λευκό
1 κουτ.γλυκού κοφτό . αλάτι
1 κουτ.γλυκού . ζάχαρη
τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι -προαιρετικά-
Εκτέλεση
Σε μπολ βαθύ βάζουμε το κοσκινισμένο κατά προτίμηση το αλεύρι ,μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε σιγά σιγά το κρασί και το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, ώσπου να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ανάλογα, αλεύρι ή λίγο ελαιόλαδο για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ζύμης.
Ψιλοκόβουμε το καθαρισμένο σπανάκι που πρέπει να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ στεγνό και το αναμειγνύουμε με τη ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά και μετά παίρνουμε μικρά κομματάκια και πλάθουμε μακρόστενα κριτσίνια.
Τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου, πάνω σε χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι -εγώ βάζω –
Τα τελευταία λεπτά ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία για να ροδίσουν ελαφρώς.
Βγαίνουν 26 κριτσίνια .
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή