Υλικά
400 γρ. Ινδοκάρυδο
1,5 φλ. Ζάχαρη
1,5 φλ. Νερό
400 γρ. Κουβερτούρα
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρολίτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10′. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το ινδοκαρυδο και προσθέτουμε το σιρόπι σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μπορεί να πλαστεί και να μπορούμε να φτιάξουμε μπαλιτσες…( κάνουμε δοκιμές μέχρι το μείγμα να στέκεται).
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Το βγάζουμε και πλάθουμε μπαλιτσες τις όποιες τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την σοκολάτα.
Παίρνουμε την κουβερτούρα την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε κομματάκια και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας καεί.
Όταν λιώσει την αφήνουμε στην άκρη να χλιαρέψει.
Μόλις είναι έτοιμη βγάζουμε τις μπουκίτσες ινδοκάρυδου και τις βουτάμε στην κουβερτούρα.
Τα τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο πάνω σε μια λαδόκολλα για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα καταναλώσουμε.
Τα διατηρούμε είτε σε δροσερό μέρος είτε στο ψυγείο.
Βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.